bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Можливості для українців в резиденціях від Culture Moves Europe
09.04.2024

У другому конкурсі резиденцій, який завершився 16 січня 2024 року, було обрано 114 культурних організацій. Загальний приблизний розмір гранту становить понад €1.8 мільйона з індивідуальною сумою на кожен проєкт, залежно від тривалості (від 22 до 299 днів) та кількості запрошених митців.

Обрані проєкти планують прийняти 449 митців та культурних діячів, які є громадянами країн-учасниць “Креативної Європи”. Учасників буде обрано на другому етапі процедури, яка вже розпочалась. 

Українські митці також можуть обирати резиденції, які релевантні для них за сектором діяльності, зокрема це: візуальне мистецтво, музика та перформативне мистецтво, культурна спадщина, дизайн та дизайн одягу, література та архітектура тощо. Це можна зробити за лінком, який ми розмістили нижче. На сайті є зручний фільтр, який покаже резиденції за країною проведення, або за тематикою. Обравши резиденцію, ви переходите на сайт організації, де вже самостійно заповнюєте заявку на участь, або пишете організаторам про можливість участі.

Варто також зазначити інклюзивність проєкту – близько 65% резиденцій  вказали, що їх приміщення доступні для митців та культурних фахівців з інвалідністю. 

Дізнатися детальніше про конкурс та побачити список резиденцій можна за посиланням

Culture Moves Europe — це програма мобільності «Креативної Європи», що пропонує індивідуальні гранти митцям з країн-учасниць програми для реалізації міжнародних проєктів у всіх культурних та креативних секторах (крім аудіовізуального). Програма імплементується Goethe-Institut.

Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30-ти різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах.

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму. 

 

Контакти Бюро в Україні: 

https://creativeeurope.in.ua 

[email protected] 

Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua

Контакти

  • Контакти Бюро в Україні: https://creativeeurope.in.ua [email protected] Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.