bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Результати конкурсного відбору територіальних громад для участі у проєкті
13.03.2024

Громадська організація «Агентство з розвитку приватної ініціативи» (АРПІ) провела  конкурсний відбір 12 територіальних громад для участі у проєкті «Виявлення можливостей використання спадщини для економічного розвитку малих громад». Цей проєкт виконується АРПІ за підтримки Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

28 заявок від 27 територіальних громад були оцінені експертами АРПІ та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» на основі критеріїв за чотирма категоріями: «Спадщина громади», «Ресурси та спроможності», «Розвиток підприємства/туризму» та «Громадянські інституції». Експерти оцінювали також   мотиваційні листи громад-заявників. За результатами оцінювання до участі в проєкті було відібрано 12 територіальних громад, а саме:

  1. Диканська селищна територіальна громада Полтавської області
  2. Гощанська селищна територіальна громада Рівненської області
  3. Хорошівська селищна територіальна громада Житомирської області
  4. Шацька селищна територіальна громада Волинської області
  5. Горінчівська сільська територіальна громада Закарпатської області
  6. Оржицька селищна територіальна громада Полтавської області
  7. Тетерівська сільська територіальна громада Житомирської області
  8. Довжанська сільська територіальна громада Закарпатської області
  9. Білокриницька сільська територіальна громада Рівненської області
  10. Зимнівська сільська територіальна громада Волинської області
  11. Сенчанська сільська територіальна громада Полтавської області
  12. Черняхівська селищна територіальна громада Житомирської області

У межах проєкту для обраних громад буде здійснено експрес-оцінку економічного потенціалу культурної та природної спадщини з подальшою підготовкою аналітичного звіту та адресними рекомендаціями для кожної громади. Крім того, для представників цільових громад будуть організовані тренінги, що підвищать їхню спроможність розробляти та реалізовувати проєкти розвитку, що базуються на місцевій спадщині. Також три  громади отримають підтримку у створенні планів (місцевих цільових програм) інтерпретації культурної та природної спадщини з практичними рекомендаціями щодо розвитку туристичних продуктів.

Проєкт «Виявлення можливостей використання спадщини для економічного розвитку малих громад» спрямовано на підвищення економічної стійкості цільових громад шляхом швидкої оцінки економічного потенціалу їх спадщини та розвитку спроможності органів місцевого влади оцінювати, управляти та використовувати існуючу спадщину, а також розробляти дієві місцеві програми розвитку, спрямовані на використання потенціалу місцевої спадщини. Завданням проєкту є надати партнерським громадам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» ефективні інструменти місцевого економічного розвитку та підвищити їх спроможність управляти та використовувати свою культурну та природну спадщину в цілях місцевого розвитку.

 

Цей пресреліз був створений ГО «Агентство з розвитку приватної ініціативи» в рамках проєкту  «Виявлення можливостей використання спадщини для економічного розвитку малих громад», та став можливий завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього пресрелізу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

 

За додатковою інформацією звертайтесь до координатора проєкту Ірини Малиновської, [email protected]

 

USAID HOVERLA page on FB:

https://www.facebook.com/USAIDhoverla

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.