bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

План відновлення Новобілоуської громади на Чернігівщині: екватор
08.03.2024

Перше засідання Діалогової платформи пройшло в селі Новий Білоус 7 березня 2024 року. Діяльність платформи покликана посилити участь жителів громади у процесах відновлення.

Відкриваючи захід, керівник проєкту Олександр Підгорний наголосив на важливості залучення жителів до розробки плану відновлення. Найкращі результати досягаються коли громадяни та місцева влада разом розробляють та контролюють проекти відновлення і розвитку.

Експерт проєкту Микола Силенко розповів чому громади розробляють стратегії і/або плани відновлення. Щоб зберегти громаду, а ще краще досягти результатів, потрібно ставити цілі і мати план їх досягнення - потрібна стратегія.

Діалогова платформа - ефективний майданчик щоб донести громадськості проміжні результати напрацювань, обмінятись думками і накидати разом чорновий варіант SWOT-аналізу.

Що ми маємо на сьогодні:

-написаний І розділ – соціально-економічне становище Новобілоуської ТГ;

-проанкетовано представників бізнесу і жителів, які виїхали з громади, отримано цікаві і дещо несподівані результати (про них пізніше);

- зроблено аналіз сильних та слабких сторін, загроз і можливостей;

- забезпечено координацію з командою, яка паралельно пише Програму комплексного відновлення.

Під час зустрічі було дуже багато дискусій, суперечок і дебатів. І все ж перемогло прагнення активних людей до змін, до реалізації свого потенціалу і втілення кращих ідей. Навіть в умовах воєнного стану у сільській місцевості достатньо ініціативних і креативних жителів. Їх треба слухати, підтримувати і допомагати у втіленні задумів.

Порадували старости. Вони були не просто активні, а й максимально конструктивні у своїх пропозиціях. Відчувається, що люди добре обізнані з проблемами своїх округів і вболівають за їх майбутнє.

Приємно, що участь у таких заходах постійно бере голова громади і його команда. Вони вносять корективи, діляться думками, співпрацюють з активом. Це добрий сигнал і правильний шлях.

Діяльність проводиться ГО «Центр Доброчин» в рамках проєкту «Забезпечення участі громадян для ефективного відновлення Новобілоуської громади Чернігівської області»  за  підтримки  МФ «Відродження», програма «Демократія та належне врядування».

Контакти

  • ГО “Центр Доброчин”
  • тел. 0462 67 7181
  • [email protected]; www.dobrochyn.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.