bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Український професійний розвиток» запускає новий проєкт і шукає партнерів
14.02.2024

ГО «Український професійний розвиток» розпочинає проєкт у сфері професійно-технічної освіти — «Навчання заради змін: короткострокові професійні навчальні курси для дорослих». 

Проєкт виконується в межах Програми «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та діє за дорученням Уряду Німеччини.

Ініціатива передбачає організацію короткострокових курсів для понад тисячі учасників та учасниць з шести областей: Дніпропетровської, Полтавської, Київської, Вінницької, Чернівецької та Львівської. Учасни(-ці)ки навчань матимуть змогу отримати психологічну підтримку та часткову фінансову допомогу.

Будівництво, логістика, сільське господарство та сектор послуг — це основні напрями навчання. Вони були обрані як відповідь на гострі потреби ринку праці. Як під час повномасштабної війни, так і для відновлення країни у післявоєнний період, досвідчені кваліфіковані спеціалісти матимуть високий попит на ринку праці. Експерти передбачають, що професії цих галузей будуть актуальними для України протягом найближчих років.

«Щоб забезпечити швидкий темп та успіхи відновлення — ми повинні діяти вже зараз та організувати якісне навчання для підготовки потрібних фахівців. Ми прагнемо об’єднати зусилля з професійно-технічними навчальними закладами та надати людям можливість для опанування актуальних робочих професій. Це дозволить їм швидше знайти роботу та розвиватися у галузях, що є важливими для економічної стабільності країни» — коментує Ірина Фоменко, голова правління ГО «Український професійний розвиток».

Наразі «Український професійний розвиток» шукає партнерів серед навчальних закладів (ПТНЗ) та Центрів професійно-технічної освіти (ЦПТО), які зможуть здійснити навчання за обраними напрямами та забезпечать супровід учасни(-ць)ків проєкту в зазначених областях. Прийом заявок триває до 23:59 год. 29 лютого 2024 року.

За посиланнями можна ознайомитись із деталями конкурсних пропозицій:

Запрошення до участі у конкурсі для ПТНЗ та ЦПТО Львівської області

Запрошення до участі у конкурсі для ПТНЗ та ЦПТО Київської області

Запрошення до участі у конкурсі для ПТНЗ та ЦПТО Вінницької області

Запрошення до участі у конкурсі для ПТНЗ та ЦПТО Чернівецької області

Запрошення до участі у конкурсі для ПТНЗ та ЦПТО Полтавської області

Запрошення до участі у конкурсі для ПТНЗ та ЦПТО Дніпропетровської області

 

Довідкова інформація

Програма «Професійна освіта в Україні / Skills4Recovery» спрямована на підтримку навчання та перепідготовку кваліфікованої робочої сили в чотирьох секторах економіки, важливих для процесу відновлення: будівництво, транспорт і логістика, сільське господарство та сфера послуг. Ця мета досягається через зміцнення спроможності надавачів послуг професійної освіти та покращення умов для надання якісних й орієнтованих на ринок праці освітніх послуг, залучення вразливих груп населення і співпрацю з роботодавцями. Програма реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини. Бюджет Програми складає 10 мільйонів євро. Програма Skills4Recovery триває з середини 2023 по середину 2026 року та охоплює Львівську, Вінницьку, Чернівецьку, Київську, Полтавську та Дніпропетровську області.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.