bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дводенний інтенсив для 100 учасників міжнародного курсу з підприємництва Junior Achievement Ukraine
18.01.2024

16 та 17 січня у Чернівцях відбувся Табір Підприємництва для студентів закладів професійно-технічної освіти Буковини та Вінниччини. Протягом двох днів молодь з цих регіонів опановувала підприємницькі навички під опікою успішних бізнесменів регіону.

Учасниками цієї навчальної події від ГО Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) стали 100 студентів та вчителів з 14 закладів Чернівецької та 4 закладів Вінницької областей. В 2023-2024 навчальному році міжнародні програми запрацювали у закладах профтехосвіти та коледжах Буковини. Зокрема, в таких містах як Чернівці, Заставна, Сокиряни, селищах Глибока, Кельменці, селі Ставчани.

«Табір Підприємництва – це інтенсивний курс для учнів, тривалістю 2 дні, на якому здобуваються базові знання з підприємництва. Працюючи в командах, учні вирішують практичні завдання за допомогою бізнес-менторів та презентують їх на розгляд журі, яке визначає найкращу ідею», - зазначила Віра Другова, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine.

Особливістю цьогорічного Табору підприємництва у Чернівцях стала розробка промо ідей для вже зареєстрованих учнівських міні-компаній. В цьому молоді допомагали ментори з успішних компаній регіону: Яна Корженівська, помічниця керівника ТОВ “Гріко Груп”, Марія  Сопко, менеджерка із збуту ТОВ “Гріко Груп”, Альона Сопонару, комерційна директорка будівельної компанії, Оксана Філіпова, засновниця мережі магазинів МТА, Євген Дейнека, компанія МТА.

Після завершення навчання журі Табору підприємництва визначило його переможців та призерів. До складу журі також увійшли провідні спеціалісти державної адміністрації, бізнес асоціацій та відомі бізнесмени: Сергій Бостан, директор департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради, Тетяна Дуткевич, голова Клубу Підприємців Буковини, власниця ТМ “Чіабата», Володимир Гавреш, співзасновник та директор ТОВ «Укрдревексім», Галина Ніконова, засновниця пекарні-кондитерської  «NikoNova», Ірина Кох, власниця інстаграм-магазину одягу “@millionaire_ua” і наставник інстаграм-магазинів.

За результатами вибору журі 3 місце посів Чернівецький політехнічний фаховий коледж . Команда «Atak!» презентувала ідею із розпису військових гільз і подальшим використанням їх як предметів інтерʼєру.

2 місце отримало Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ. Ідея команди «Буковинський рататуй» полягає у виготовленні крафтових сирів із спеціями.

Переможцями стали студенти Професійно-технічного училища №8 міста Чернівці. Їхня компанія «Etno Pictures» отримала 1 місце за бізнес-ідею з виготовлення етно-картин із старовинних вишитих рушників.

Всі інші учасники отримали дипломи про проходження навчального курсу «Табір підприємництва» від JA Ukraine, а переможці і призери – цінні нагороди.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

Організатор:

Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Громадську організацію Junior Achievement Ukraine створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками її навчальних програм та тренінгів стали студенти і педагоги закладів Запорізької та Донецької областей. Після повномасштабного вторгнення, з вересня 2022 року програма стартувала у Львівській і Чернівецькій областях.

З вересня 2023 року відбулось розширення ще на 8 нових регіонів – Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Київська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька області та місто Київ – та відновлення діяльності у Запорізькій і Донецькій областях.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.