bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Аудиторські послуги для ГО «Молодіжна платформа»
09.01.2024

І. Введення

Громадська організація «Молодіжна платформа» оголошує Тендер на аудиторські послуги для проведення аудиту фінансової звітності Організації за період з 01.01.2023 по 31.12.2023 (надалі аудит). Аудиторська перевірка проводиться відповідно до міжнародних стандартів аудиту, виданих міжнародною федерацією бухгалтерів (IFAC). Досвід проведення в неприбуткових організаціях є обов’язковим. Аудит повинен проводитись зовнішнім, незалежним і кваліфікованим аудитором (Certified Public Accountant/Authorised Public Accountant або еквівалентні сертифікати).

ІІ. Цілі й завдання аудиту

  • Забезпечити висловлення аудиторської думки про достовірність річної фінансової звітності організації, зокрема, про те, що бухгалтерський баланс та звіт про фінансові результати відображають достовірно та у всіх суттєвих аспектах фактичного фінансового становища організації станом на 01 січня 2024 року за результатами операцій за період з 01 січня 2023 по 31 грудня 2023 року.
  • Оцінити відповідність діяльності та бухгалтерського обліку Організації до національного законодавства, включаючи податкове законодавство та правила  з регулювання діяльності неурядових організацій.

III. Вимоги до аудиторів

  • Аудиторська компанія (аудитор), внесена в реєстр аудиторських фірм та аудиторів, які мають право надавати аудиторські послуги.

  • Аудитор, який буде проводити аудиторську перевірку (фізична особа — підприємець чи співробітник компанії) повинен мати свідоцтво аудитора (серія А), видане Аудиторською палатою України.

  • Аудитор, який буде проводити аудиторську перевірку (фізична особа — підприємець чи співробітник компанії) повинен мати досвід співпраці з організаціями неприбуткового сектору.

IV. Не може бути допущений до проведення аудиту аудитор, який (хоча б одна з опцій)

  • має родинні стосунки з членами органів управління Організації;

  • є членом органів управління або членом Організації;

  • є працівником Організації;

  • є працівником або співвласником підприємств, філії або інших структурних підрозділів Організації;

V. Вимоги до участі у тендері

Для участі у тендері зацікавлені організації мають подати такі документи (надсилаються в електронному вигляді на адресу [email protected] з поміткою «Тендер Аудит»:

  • Лист зацікавленості, в якому зазначені назва організації, адреса, контактна інформація (телефон, e-mail, адреса WEB-сайту), прізвище, ім’я та по батькові контактної особи. Лист має бути підписаний та пропечатаний печаткою організації;

Лист повинен містити запевнення незалежності; розуміння обсягу робіт, що повинні бути виконані; цілі аудиту; перелік звітних матеріалів за результатами аудиторської перевірки; методологію та підходи аудиту; план роботи для виконання аудиторської перевірки.

  • Свідоцтво/виписку про реєстрацію аудиторської компанії, сертифікат на право займатись аудиторською діяльністю.

  • Комерційну пропозицію в гривнях (загальну вартість послуг та вартість послуг погодинно) та контакти відповідальної особи, яка уповноважена відповідати на запитання щодо тендерної пропозиції.

  • Документи, які підтверджують досвід роботи аудиторської компанії з неприбутковими організаціями, досвід аудитів відповідно до Технічного завдання (включаючи копії сертифікатів, які підтверджують кваліфікацію аудиторів).

VI. Аудиторські процедури

Аудитор самостійно планує, розробляє та виконує усі необхідні аудиторські процедури, керуючись власним досвідом та Міжнародними стандартами аудиту.Аудитор самостійно, керуючись власним досвідом та Міжнародними стандартами аудиту встановлює рівні суттєвості та проводить оцінку виявлених ризиків та усіх недоліків.Організація зобов’язується  надати аудитору доступ до усієї інформації та документів, які стосується діяльності та фінансової звітності Організації  та надати всі необхідні роз’яснення, у тому числі у письмовій формі.

VII. Звітність аудитора

Після завершення перевірки Аудитор повинен надати Звіт аудитора, який містить аудиторську думку, Лист до керівництва Організації, що включатиме висновки та виявлені результати. Перелік результатів перевірки не обмежується обсягом  робіт і аудитор має право звернутися з подальшими питаннями. Звіт аудитора повинен містити подробиці, що стосується аудиту, використання методології та обсягів аудиту та перелік усіх виявлених невідповідностей та недоліків, незалежно від їх суттєвості. Аудитор повинен зробити рекомендації щодо усунення будь-яких виявлених недоліків. Рекомендації повинні бути представлення в пріоритет.  Аудитор повинен провести обговорення усіх моментів, вказаних у Звіті аудитора з керівництвом Організації.

По закінченню аудиту та обговорення з керівництвом Організації всіх моментів, вказаних у Звіті аудитора, який буде містити аудиторську думку  про достовірність річної фінансової звітності Організації та про відповідність системи внутрішнього контролю Організації. Аудиторський Звіт повинен містити посилання на те, що аудит був виконаний кваліфікованим аудитором відповідно до міжнародних стандартів аудиту, виданих Міжнародною Федерацією бухгалтерів (IFAC).

Аудиторський Звіт повинен бути українською мовою і перекладений на англійську мову.

Аудиторський Звіт подається Організації у двох примірниках кожною мовою, а також надсилається в електронній формі.

Шаблон Аудиторського Звіту [тут]

VIII. Строки

Подання тендерних заявок за цим технічним завданням

до 23:59 18 січня 2024 року.

Відкриття тендерних заявок та засідання Тендерної комісії

22 січня 2024 року.

Оголошення остаточного рішення про обрання підрядника у зворотному листі

25 січня 2024 року.

Аудит має відбутися

у період з 15 лютого по 10 березня  2024 року.

Аудиторський Звіт повинен бути наданий Організації

не пізніше 10 березня 2024 року.

Контакти

  • Андрій +380956251563

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.