bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бахмацька громада на Чернігівщині планує майбутнє сьогодні
26.12.2023

25 та 26 грудня 2023 року експерти громадської організації «Центр Доброчин» провели дві зустрічі Платформи громадської участі у відновленні Бахмацької громади.

Під час чергової зустрічі учасники Платформи обговорювали ідеї та планували проекти для розвитку соціальної згуртованості. Однією з пропозицій є організація та реалізація навчальних програм для дітей та дорослих. Це може допомогти зберегти нормальний ритм життя. Одночасно потрібно готувати план відновлення та розвитку громади. Також важливо розвивати молоде покоління та створювати молодіжні простори. В Бахмацький громаді саме молодь демонструє потенціал бути реальним рушієм змін в громаді. На наступній зустрічі заплановано доопрацювати два проекти та подати їх на фінансування до міжнародних донорів.

Зважаючи на виклики, пов’язані з повномасштабним російським вторгненням в Україну, дедалі більшої актуальності набувають питання посилення міжнародного співробітництва та співпраці в напрямку залучення фінансової підтримки, у тому числі в частині післявоєнного відновлення та відбудови регіонів та територій України.

Питання співпраці з міжнародними партнерами для відновлення та розвитку влади Бахмацької територіальної громади обговорювали на зустрічі з представниками місцевої влади. Вже сьогодні потрібно працювати на перспективу громади та ефективно налагоджувати співпрацю з міжнародними партнерами. Адже коли закінчиться війна, громада повинна чітко розуміти, які ресурси будуть залучатися на відбудову та розвиток. Без активізації міжнародної діяльності зробити це буде складно. Тому зараз всі мають бути максимально залучені у процес та вмотивовані у налагодженні контактів. В умовах війни партнерство та дружба з європейськими муніципалітетами – це також важливий інструмент, який допоможе відбудувати українські громади.

Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян», який виконує ГО «Центр Доброчин» у партнерстві з громадськими організаціями «Громадська ініціатива Луганщини», «Фонд розвитку міста Миколаєва», «Чугуївська правозахисна група» та «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень».

Контакти

  • Центр ”Доброчин”
  •  www.dobrochyn.org.ua
  • [email protected]; +38 0462 67 7181

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.