bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Невдовзі стануть відомі імена нових гіперлокальних кореспондентів Суспільного
22.12.2023

До кінця грудня стане відомо, хто працюватиме гіперлокальними кореспондентами для Суспільне Рівне, Суспільне Черкаси, Суспільне Одеса, Суспільне Дніпро та Суспільне Полтава. Наразі для кандидатів на ці посади завершується навчання мультимедійної журналістики, далі — відбір та працевлаштування кореспондентів, їхня співпраця з місцевими командами та підготовка новин й історій про свою громаду для різних платформ Суспільного. 

19-20 грудня на дводенну підсумкову зустріч до Львова приїхали журналісти Суспільного, які восени були залучені до поїздок громадами Рівненської, Одеської, Черкаської, Полтавської та Дніпропетровської областей, і невдовзі куруватимуть тамтешніх гіперлокальних кореспондентів. 

«Ми зрозуміли, з якими проблемами зіштовхнулися команди при підготовці зустрічей у громадах під час пошуку кандидатів у кореспонденти. Це важливо для розуміння і врахування цих моментів у наших майбутніх проєктах, зокрема із розбудови гіперлокальної мережі», — сказала Євгенія Гайфер, керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного.

Читайте також: Суспільне отримало 250 заявок на навчання мультимедійної журналістики

Команда обговорила якісні та кількісні завдання майбутніх кореспондентів у громадах, формат та умови їхньої роботи, зокрема на техніці, яку вони отримають, а також індивідуальні додаткові навчання після працевлаштування. 

«Очікуємо, що гіперлокальні кореспонденти Суспільного стануть тими, хто розвиватиме незалежну журналістику у своїх громадах. Передусім це — робота за стандартами, висвітлення життя свого міста таким, яким воно насправді є», — сказав Артем Шелковий, генпродюсер регіонального мовлення Суспільного.

На початку 2024 року всі гіперлокальні кореспонденти на тиждень поїдуть у відрядження до обласних центрів їхніх регіонів — в офіси філій Суспільного. Там вони опановуватимуть практичні навички журналістської професії: спостерігатимуть за роботою редакції, їздитимуть на зйомки, готуватимуть матеріали для різних платформ та монтуватимуть.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення прагне розповідати більше історій з громад України і для цього розбудовує гіперлокальну мережу кореспондентів у віддалених від обласних центрів містах та селах. У жовтні-листопаді 2023 року команда відвідала 32 громади, проїхавши понад 6000 кілометрів п’ятьма областями України за три тижні. Зустрічі проводили у бібліотеках чи будинках культури. Знайомитися з командою Суспільного прийшли майже 1300 жителів та жительок громад, а на навчання з мультимедійної журналістики зареєструвалися 250 людей

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.