bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерти та державні службовці обговорили кадрові питання після деокупації Луганщини та Донеччини
07.12.2023

              Продовжується серія експертних дискусій щодо формування концептуальних і правових засад інституційного відновлення в Донецькій та Луганській областях. 1 грудня у Києві в форматі круглого столу відбулося експертне обговорення результатів спільного дослідження  «Стан та перспективи кадрового забезпечення публічної адміністрації в українському Донбасі». Одним із ключових завдань відновлення публічної адміністрації в Донецькій і Луганській областях є забезпечення органів влади професійними та вмотивованими кадрами.

           У заході взяли участь представники МФ «Відродження», Луганської облдержадміністрації, партнерських громадських організацій,  начальники місцевих військових адміністрацій, науковці та студенти вищих навчальних закладів, які опікуються питанням підготовки кадрів.

         Учасники проаналізували особливості правового регулювання кадрового забезпечення органів публічної влади у період дії воєнного стану. Також вони обговорили дані досліджень про стан кадрового забезпечення органів публічної влади в області, отримані у відповідь на подані запити на інформацію, в ході глибинних інтерв’ю з представниками органів влади різних рівнів та роботи фокус-груп з ВПО регіону, які належать до соціально активних верств (представники ОГС, волонтери, місцеві бізнесмени).

             Загалом за результатами було відзначено, що впроваджені кроки з боку держави  були насамперед спрямовані на збереження існуючих кадрових ресурсів та забезпечення функціональності органів влади під час війни. Водночас серед правових новацій поки що мало ініціатив, які були б спрямовані на сприяння посиленню кадрового забезпечення публічної адміністрації на деокупованих територіях у майбутньому. Тому вже сьогодні потрібні відповіді на питання щодо того, якою має бути кадрова політика держави на цих територіях, яку специфіку вкрай важливо врахувати при її здійсненні, яка нинішня кадрова спроможність діючих інститутів публічної влади українського Донбасу, які виклики і загрози необхідно врахувати щодо кадрового забезпечення влади в регіоні, які підходи має реалізувати центральна влада щодо кадрових реформ та оновлення органів публічного управління. Матеріали досліджень після доопрацювання планується використовувати у подальшому вдосконаленні механізмів діяльності органів влади.

 #IRF

Захід організований ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Залучення громадськості Cходу України до відновлення своїх громад», який підтримується МФ «Відродження». Проєкт реалізується ГО «Громадська ініціатива Луганщини» у співпраці з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», ГО «Центр політико-правових реформ» та ГО «Асоціація «Відродження та Розвиток».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.