bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Директорка Вінницького інституту Університету «Україна» стала координаторкою важливого проєкту
19.11.2023

Наші здобувачі освіти, викладачі та працівники охоче долучаються до різних громадських проєктів, котрі покликані поліпшити якість життя українців у наш надскладний час. Директорка Вінницького інституту Університету «Україна» Ганна Давиденко стала координаторкою проєкту «Безпечне місто та освіта у світлі РПД 1325. Вінниччина», основною метою якого є покращення безпекових навичок студентів, викладачів та мешканців громади в умовах агресії російської федерації. У п’ятницю, 17 листопада 2023 року у Вінниці відбулася презентація цього проєкту у форматі прес-конференції. Участь у заході взяли представники та представниці Вінницької обласної військової адміністрації, закладів освіти, депутатки місцевих рад, студентки та студенти, громадські організації та медіа.

Захід розпочався із вступного слова членкині Українського Жіночого Фонду, координаторки проєкту «Жінки. Мир. Безпека.: відповіді на виклики війни» Анни Попової. Після чого слово взяла Ганна Давиденко, директорка Вінницького інституту Університету «Україна», докторка наук, професорка, Голова ради ГО «Соціальна перспектива», координаторка проєкту «Безпечне місто та освіта у світлі РПД 1325. Вінниччина». Пані Ганна розповіла про основні завдання та активності проєкту. Зокрема, вона зазначила:

Якщо студентки та студенти, викладачки та викладачі освітніх закладів Вінниці, включаючи представників різних гендерних та соціальних груп, набудуть достатніх знань та навичок у сфері безпеки та попередження насильства, які вони отримають під час заходів проєкту «Безпечне місто та освіта у світлі РПД 1325. Вінниччина», то вони будуть готові ефективно діяти в умовах надзвичайних ситуацій, а це призведе до створення більш безпечного та відкритого середовища для навчання всіх громадян міста, що сприятиме загальній безпеці та благополуччю освітнього середовища в місті Вінниці.

До прес-конференції долучилась Очільниця Коаліції «Вінниччина 1325» Світлана Ходакова громадська спілка «Інститут місцевої демократії «Відкрите суспільство». У своєму виступі вона зазначила:

В рамках реалізації проєктів Коаліції «Вінниччина 1325» було проведено низку заходів у чотирьох громадах Вінницької області – Вінницька, Жмеринська, Агрономічна та Глухівецька. Хочу подякувати ініціаторам проєкту за небайдужість щодо результативності та ефективності.

Депутатка Агрономічної сільської ради розповіла про безпекові заходи, які вже були проведені у громаді:

Ми провели аудит безпеки в двох селах – Ільківка і Горбанівка, які доєднались до Агрономічної ОТГ. Ми обрали саме ці населені пункти, оскільки в них повністю відсутнє централізоване освітлення.

Результатами власного аудиту безпеки поділилась голова правління ГО «Ми з Харкова», членкиня коаліції Вінниччина 1325, Олена Вертосенко:

Я дізналась від дітей, що на касах самообслуговування у супермаркетах можна безперешкодно придбати слабоалкогольні напої. Також мене турбує безпекове питання на перехрестях вул. Зодчих та вул. Р. Скалецького.

Жіноча сила є невід’ємною на шляху до перемоги. Натомість, насилля проти жінок збільшується тому, на питаннях безпеки потрібно акцентувати увагу. – зазначила Народна депутатка України Ірина Борзова.

З метою підвищення рівня безпеки та готовності освітніх закладів міста Вінниці до надзвичайних ситуацій в рамках проєкту буде проведено:

  • 27 листопада – Круглий стіл «Актуальні питання виконання Вінницького обласного плану дій 1325: виявлення, запобігання та реагування на безпекові виклики з урахуванням гендерного підходу».
  • 4-7 грудня – цикл з 4-х практичних тренінгів «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок та дівчат».
  • 13-24 грудня – проведення аудиту безпеки території у м. Вінниця за 2-ма обраними маршрутами.
  • 20 грудня – Конкурс кращих практик та ідей організації безпечного освітнього середовища серед молоді Вінниччини «Жінки. Мир. Безпека – 1325».
  • 17 січня – Коворкінг «Ефективне реагування на безпекові виклики у світлі резолюції 1325 та обласного плану дій на її виконання».

Проєкт реалізовується Громадською організацією «Соціальна перспектива» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда-Україна», Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем», Інформаційно-консультативним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Урядової уповноваженої з ґендерної політики.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.