bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Візуальна ідентифікація спадщини: віртуальна презентація публічних просторів історичних міст України
07.11.2023

ГО «Арт-оборона» разом з командою наукового центру розвитку музеєзнавства і пам'яткознавства https://www.facebook.com/StudyHeritage/ розпочали 2023 р.  наукове дослідження рівня презентації культурної спадщини в публічному просторі історичних міст України.

Ключові питання дослідження:

  • Яку спадщину ми бачимо в публічному просторі історичних міст України,

  • Цілеспрямоване / нецілеспрямоване руйнування культурної спадщини минулих поколінь в Україні,

  • Співвідношення радянської спадщини зі спадщиною інших епох,

  • Як наявний публічний простір формує локальну ідентичність, або рівень актуалізації спадщини, який бачать локальні жителі,

  • Що ми можемо зробити щоб покращити публічне середовище та посилити в ньому давню спадщину.

В рамках цього дослідження створили пілотний проект «Візуальна ідентифікація спадщини: віртуальна презентація публічних просторів історичних міст України» з проектування посилення впливів спадщини на розвиток територій історичних населених місць України. 

З-поміж 300 населених місць ми обрали 4 населених пункти, з якими ми попрацюємо, шукаючи відповідь на питання: як посилити привабливість наших історичних міст? Що ми можемо зробити в рамках проектної діяльності? Як притягнути та затримати людей? Як посилити впливи спадщини на розвиток територій?

Для реалізації проекту ми зібрали кроссекторальну команду з різнопрофільних фахівців: архітекторів-реставраторів, пам’яткознавців, графічних дизайнерів, ІТ-спеціалістів для того, аби спроектувати, як ми можемо візуально ідентифікувати спадщину в публічному просторі історичних населених місць України.

Проєкт «Візуальна ідентифікація спадщини: віртуальна презентація публічних просторів історичних міст України» фінансується Стабілізаційним фондом Goethe-Institut.

 

Слідкуйте за проєктом https://www.facebook.com/artoborona/ 

Контакти

  • +380677492388

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.