bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд Східна Європа оголосили 10 переможців конкурсу Act to Support
18.10.2023

На початку жовтня 2023 року завершилась акселераційна програма конкурсу Act to Support, що виконується Фондом Східна Європа в межах проєкту «Фенікс: Сильна Україна під час війни» за підтримки Європейського Союзу. Громадські організації-переможниці отримали фінансування до 20 000 євро на реалізацію кожного civic tech-інструменту. Вони доопрацювали проєкти чатботів, сайтів і платформ, які допоможуть громадам, ВПО та іншим постраждалим від війни.

Команди 20 громадських організацій упродовж кількох місяців акслераційної програми працювали з менторами та профільними експертами, слухали лекції, аналізували ринок, вивчали успішні рішення, доопрацьовували власні концепції, готувалися до презентацій своїх проєктів. Менторами та партнерами акселераційної програми стали агенція інновацій Center42.

«Після 24 лютого 2022 року інструменти civic tech стали невіддільною частиною в житті не лише українських громадських організацій, але й кожного українця та українки. Наприклад, зараз завдяки чату чи додатку в телефоні можна дізнатися про повітряну тривогу. Тоді як в іншому населеному пункті завдяки чатботу можна швидко повідомити про проблему у місті чи отримати консультацію. Конкурс Act to Support цього року став можливістю для громадських організацій, що напрацьовують civic tech рішення, отримати експертизу та фінансову підтримку для упровадження важливих інструментів під час війни», сказала Джулія Якобі, керівниця Програми підтримки громадянського суспільства Представництва ЄС в Україні.

Кваліфіковане журі під час підсумкової події акселераційної програми конкурсу обрало переможцями організації громадянського суспільства, що розробляють такі проєкти:

Доопрацювання онлайн-конструктора, який спрощує відбудову сільських будинків із повагою до локального контексту. 

  • БО «БФ «”Український Айті Хаб”», проєкт – MRIYA

Доопрацювання платформи «MRIYA» (https://mriya.social/) із протидії ворожим пропагандистським ресурсам, акаунтам онлайн-шахраїв тощо.

  • ГО «Аутістік Піпл Френдлі», проєкт  – I’m speaking

Створення застосунку, що допоможе дітям із розладами аутистичного спектру та затримками розвитку комунікувати з навколишнім світом через оцифровані картки PECS із можливістю персоналізації.

  • ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України»: проєкт DonorUA for Teams

Доопрацювання гейміфікованого інструменту ДонорUA for Teams, що допомагає створити та розвивати власну спільноту донорів крові.

  • ГО «Генерація матерів Лада»: Чатбот «Мами, діти, емоції. Керуй емоціями, щоб вони не керували тобою»

Проєкт передбачає розширення функціоналу чатботу (https://t.me/lada_maternity_emotions_bot), доповнення певних блоків для матерів та дітей.

  • ГО «Країна Цифрових Ініціатив»: проєкт «Вартовий (CityGuard)»

Створення комплексу продуктів у межах рішення (https://cityguard.info) для цифровізації та розробки планів евакуації населених пунктів, а також ефективного навчання населення дій під час надзвичайних ситуацій.

  • ГО «Свідома Бучанська громада»: проєкт «Медичний інтелектуальний асистент (МІА)»

Розроблення мобільного додатку, що забезпечить супровід пацієнта до та після візиту у медзаклад, надаючи цілодобову підтримку (опитування, роз’яснення, рекомендації).

  • ГО «Фундація.101»: проєкт «Прихисток»

Розширення функціоналу сервісу пошуку безкоштовного житла для ВПО (https://prykhystok.gov.ua) з можливості отримання грошової компенсації власникам житла, які надали прихисток.

  • ГО «Центр досліджень фіскальної політики»: проєкт «Прозорі видатки відновлення України»

Доопрацювання та наповнення вебпорталу про видатки на відновлення України.

  • ГО «ЮрШтаб»: проєкт «Юрист в смартфоні»

Розроблення вебверсії додатку (https://t.me/ua_law_help_bot), що націлений на надання безкоштовної юридичної допомоги українцям.

«Конкурс Act to Support має на меті допомагати громадським організаціям ставати  технологічнішими і допомагати вирішувати різні виклики воєнного часу. Усі проєкти-переможці конкурсу сприяють швидкому доступу до інноваційних рішень, як і до необхідної інформації, яку значно складніше вдається з’ясовувати без  такого каналу зв’язку. Ці інструменти покликані швидко надавати потрібну допомогу, робити це якісно та зручно», — прокоментував результати конкурсу Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа.

Для отримання додаткової інформації пишіть наадресу [email protected] до команди Фонду Східна Європа.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.