bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підприємиця з Мелітополя, виграла безкоштовну можливість навчатися на програмі MBA в Ризі
18.10.2023

Війна змусила багатьох підприємиць/ців покинути власну справу або ж зіткнутися з питанням релокації бізнесу. Інна Кутіщева – підприємиця з Мелітополя, засновниця компанії з виробництва промислового змішувального обладнання. За понад 10 років її компанія “ХімМікс” зарекомендувала себе як один із лідерів у галузі змішувальних технологій і була визнана харчовими, фармацевтичними та хімічними компаніями як надійний бізнес-партнер в Україні.

Після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 вона з родиною поїхала з міста і вимушена була залишити виробничі приміщення площею близько 2200 м² під окупацією. Останні два роки були дуже важкими, моя родина втратила все, але я ніколи не припиняла працювати і планувати своє майбутнє”, – зазначила Інна. Згодом Інна відновила робочий процес в Києві. 

Після релокації бізнесу, як і багато інших підприємців/иць, вона зіткнулася з тим, що для подальшого успішного функціонування справи необхідно за короткий час впровадити багато процесів і зробити це з новими підходами. І саме на цьому етапі найбільше не вистачає спеціалізованої освіти, яка допоможе отримати комплексне розуміння стратегій і підходів, які будуть ефективними та дієвими саме зараз, на цьому етапі, в умовах конфліктів і мінливого середовища.

У вересні Інна взяла участь у курсі “Entrepreneurship Journey”, який був розроблений Стокгольмською школою економіки в Ризі (SSE Riga) спеціально з урахуванням потреб українських жінок-підприємиць, які ведуть бізнес під час війни. Наприкінці курсу серед 40 учасниць було обрано одну жінку-підприємицю, яка безкоштовно пройде Mini-MBA курс зі стратегічного менеджменту в Ризі з 20 листопада по 8 грудня 2023 року. 

 

Під час навчання Інна вразила нас своїми ідеями, енергією та духом стійкості, – говорить Ката Фредхейм, виконавча віцепрезидентка з питань партнерства та стратегії, доцент, ініціаторка курсу для спільноти U&WE Hub. – Я вважаю що одним із пріоритетів у відновленні України є допомога українським підприємицям здобувати знання та ділитися досвідом”. 

Інна багато подорожує, відвідує різні компанії як в Україні, так і за кордоном, і кожного разу повертається з бажанням привнести цей досвід в українські підприємства, використати нові підходи та моделі, щоб вийти на новий рівень у галузі: “Я хочу бути однією з тих, хто створює та розвиває економіку нашої країни. Я також можу допомогти іншим підприємцям і поділитися своїми знаннями, якщо це буде для них корисним».

Український бізнес демонструє надзвичайну стійкість – з початку війни в Україні відкрилося більше бізнесів, ніж закрилося. Проект U&WE Hub виник саме як відповідь на війну, коли багато жінок-переселенок змушені були переїхати, залишивши своє житло і власний бізнес. Наразі це потужна спільнота з понад 1200 українських жінок-підприємиць, які створюють бізнес в Україні та за кордоном, вносячи соціальний внесок та сприяючи розвитку економіки України. Згодом саме жіноче підприємництво може стати тим фундаментом, на якому буде ґрунтуватися економічна відбудова України “Ми це розуміємо, і тому зі свого боку в рамках спільноти U&WE Hub створюємо умови для навчання і розвитку, підтримки та нетворкінгу, щоб якомога більше українських жінок відчули впевненість у своїх силах та змогли отримати необхідні їм знання та навички від кращих експертів України та провідних бізнес-шкіл Європи“, – зауважує Марина Саприкіна, голова правління Центру “Розвиток КСВ” та ініціаторка програми/проекту U&WE Hub. 

 

Ініціатива реалізується Центром “Розвиток КСВ” в межах програми USAID “Мріємо та діємо”. Історії учасниць, анонси відкритих подій та багато інших форматів у наших соціальних мереж у InstagramLinkedINFacebookTelegram.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.