bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мережа DOCU/CLUB шукає нових партнерів
16.10.2023

Мережа DOCU/CLUB об’єднує понад 400 кіноклубів у містах та селищах по всій Україні, які використовують документальне кіно як інструмент правопросвіти і діалогу з громадою.

На даний час в нашій колекціїбільше130 актуальних документальних імпакт-фільмів, які свого часу були представлені на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, серед яких призери міжнародних знакових фестивалів Sundance Film Festival, Sheffield Doc/Fest, Watch Docs. Це фільми на різноманітні важливі теми, такі як філософія прав людини, рівність і недискримінація, людська гідність, медичні права і охорона здоровʼя, трудові права та міграція, права дітей і жінок, громадський активізм, захист довкілля і багато інших тем. Фільми перекладені й озвучені українською мовою. 10 фільмів з колекції мають описові (розширені) субтитри для людей з порушеннями слуху і аудіодискрипції (звукоописи) для людей з порушеннями зору і незрячих людей.

Важливою і невідʼємною складовою показів у кіноклубах Docudays UA є обговорення фільмів із глядачами. Для цього експерти з прав людини розробили до кожного фільму сценарій обговорення, який містить інтерактивні вправи та інші методичні матеріали - все це допоможе зробити ваші зустрічі з глядачами цікавими і корисними.

Крім того, за 10 років існування Мережа DOCU/CLUB стала всеукраїнською спільнотою активних громадян, правозахисників, освітян, волонтерів і просто поціновувачів документального кіно. Регулярно команда Мережі проводить для кіноклубів мережеві заходи: освітні семінари, консультації, щорічні конференції. Найкращих модераторів кіноклубів ми запрошуємо до співпраці як експертів і менторів Мережі. Протягом 2022-2023 років 36 кіноклубів пройшли кількамісячне безкоштовне навчання з адвокації в рамках програми DOCU ДІЄ 2.0” і реалізували у своїх громадах 15 успішних адвокаційних кампаній у 10 областях України . 

????Щоб створити кіноклуб Docudays UA необхідно:

  • Ознайомитися зПоложенням про створення та діяльність кіноклубів Docudays UA.

  • Надіслатизаявкуна реєстрацію кіноклубу.

  • Пройтионлайн-курс «Як організувати роботу кіноклубу. Базовий курс для модераторів-початківців» та отримати сертифікат про його успішне проходження.

  • Після погодження заявки підписати необхідний пакет документів для оформлення відносин між ГО «Докудейз» та організацією-заявником.

Членство у Мережі DOCU/CLUB є абсолютно безкоштовним, а діяльність - волонтерською.

На сайті  docuclub.docudays.ua Ви можете знайти більш детальну інформацію про історію і місію проєкту, переглянути мапу діючих кіноклубів та послухати цікаві освітні лекції. Стежте за нашими новинами на фейсбук-сторінці Мережі DOCU/CLUB

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.