bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Бахмацькій громаді продовжує свою роботу Платформа громадської участі у відновленні громади
05.10.2023

Чергове засідання Платформи громадської участі у відновленні Бахмацької громади відбулось 05 жовтня 2023 року.

Вона була створена в рамках ініціативи “Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян”. Це простір, де громадськість має можливість висловити свої ідеї та впливати на прийняття рішень, співпрацюючи з органами місцевого самоврядування. Такий підхід зміцнює відповідальність та впевненість у прийнятих рішеннях.

У вступному слові експерт проекту Олександр Підгорний інформував присутніх про мету та завдання створення Платформи громадської участі як  постійного діалогового майданчика влади та громади.  Завданнями Платформи є: формування свідомості та відповідальності  влади та громади за місце, де вони живуть; розуміння важливості участі громадян у процесах відновлення як при плануванні, так і реалізації планів/стратегій відновлення; спільні обговорення влади та громади сприятимуть скоординованому внеску громадянського суспільства в проекти реконструкції та відновлення громади та регіону; співробітництво та комунікація.

Учасники обговорювали питання відновлення та розвитку громади та шукали відповіді на наступні питання:

-       Які є найбільш актуальні проблеми для громади в контексті її відновлення та розвитку?

-       Які конкретні цілі та завдання цілісного відновлення та сталого територіального розвитку є першочерговими?

-       Яким чином можна покращити та створити нову якість життя в громаді, зробити її більш стійкою до викликів воєнного часу?

Дискусія була жвавою та емоційною. На завершення, учасники висловили задоволення щодо діалогу, можливості висловитись та проговорити власні та спільні проблеми.

Діяльність проходить завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян», який виконує ГО «Центр Доброчин» у партнерстві з громадськими організаціями «Громадська ініціатива Луганщини», «Фонд розвитку міста Миколаєва», «Чугуївська правозахисна група» та «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень».

Контакти

  • ГО “Центр Доброчин”
  • тел. 0462 67 7181
  • [email protected]; www.dobrochyn.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.