bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Володимирі обговорили подальше впровадження «зелених» рішень в багатоквартирних будинках
29.09.2023

У Володимирі відбувся круглий стіл “Енергоефективність та зелена енергетика в житловому секторі”. Голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста (ОСББ) і представників влади зібрали разом організатори проєкту із впровадження “зелених” рішень в багатоквартирних будинках Луцька та Володимира. Під час обговорень координатор проєкту Петро Лавринюк розповів про етапи та хід реалізації проєкту. Учасники зачепили не тільки питання втілення заходів для підвищення енергоефективності, а й можливості з залучення фінансування від донорів і місцевої влади.

Зокрема, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук зауважив, що місто постійно долучається до співфінансування заходів із модернізації житлового фонду та всіляко сприяє ОСББ розвиватися в цьому напрямку.

Голова Наглядової ради Фонду енергофективності України Юлія Сабатюк представила програми та можливості, які надає Фонд для стимулювання впровадження енергоефективних заходів, що викликало в присутніх чималий інтерес, адже Фонд може покривати левову частку витрат на відповідні проєкти.

Заступник міського голови висловив готовність міста також долучитися до співфінансування. Відтак учасники домовились створити робочу групу при міській раді за участі голів ОСББ. Вона надалі працюватиме над змінами до місцевої програми підтримки ОСББ з метою співфінансування “зелених” заходів.

Під час подальшого обговорення можливостей підвищення енергоефективності житлового сектору голова ОСББ “Мрія” Людмила Власюк розповіла про позитивний досвід модернізації системи опалення (утеплення, заміна вікон і дверей, тощо). Особливо відзначила ефект від впровадження поквартирного обліку з можливістю регулювання температури у кожній квартирі окремо. Це не лише допомогло нівелювати різницю температур верхніх та нижніх поверхів, а й значно економити на платіжках за тепло.

Організатори повідомили, що в рамках Проєкту для ОСББ “Мрія” буде безоплатно розроблена проектна документація та техніко-економічне обґрунтування на впровадження “зелених” рішень для будинку.

Після обговорень організатори вручили сертифікати головам ОСББ, які успішно пройшли навчання з впровадження відновлювальних джерел енергії в багатоквартирних будинках.

Цей матеріал створено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його  зміст є виключно відповідальністю ГО “Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН” і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Контакти

  • https://www.facebook.com/AsociaciaOSBBtaOSN

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.