bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Допомога в подоланні кризи питної води на Херсонщині від БФ «Українці»
25.09.2023

Більш ніж три місяці тому, окупаційні сили рф здійснили підрив дамби Каховської ГЕС, внаслідок чого десятки населених пунктів як на підконтрольній, так і на окупованій території Херсонської області було затоплено. Після руйнування дамби, Каховське водосховище обміліло, тепер його дно активно заростає травою. Це створило низку екологічних проблем та спровокувало дефіцит питної води для населення.

Команда Благодійного фонду «Українці» активно долучилася до реалізації оперативних заходів із забезпечення критичних потреб постраждалих мешканців Херсонщини. В межах проєкту EU4CSOs Emergency Actions, що реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» за фінансової підтримки Європейського Союзу, організація отримала можливість придбати для населення багатофункціональні настільні системи глибокого очищення та збагачення води з великим фільтраційним ресурсом. Фільтри не потребують підключення до водопроводу та електроенергії; очищують воду практично будь-якого ступеня забруднення не гірше дороговартісних осмосних систем, знижують кислотність та збагачують воду корисними мінералами.

В рамках проєктних заходів, команда фонду відвідала громади Бериславського району Херсонської області, які наразі мають проблеми з доступом до питної води. Більшість населених пунктів потребують суттєвих технологічних змін до відновлення процесу водозабору. Буріння артезіанських свердловин вимагає попереднього розмінування територій та відновлення електропостачання. Але через регулярні ворожі обстріли з артилерійського та авіаційного озброєння, здійснити це наразі дуже складно. Проте зараз, завдяки наданій допомозі, люди матимуть можливість самостійно забезпечувати себе очищеною питною водою на протязі тривалого часу.

Публікація підготовлена у межах проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Її зміст є виключною відповідальністю БФ «Українці» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#EU4CSOsEmergencyActions #StandWithUkraine #ПрямуємоРазом

Контакти

  • Благодійний фонд ”Українці”
  •  https://ukrainians.best/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.