bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні створять Дитячу дорожню карту. Чому це важливо
07.09.2023

Дитячу дорожню карту буде презентовано відповідальним державним інституціям для включення її у План відновлення України. Проєкт реалізується Громадською спілкою «Українська мережа за права дитини» в партнерстві з Міжнародним фондом «Відродження».

«Необхідно допомогти державі, що робить перші кроки у додатковому соціальному захисті дітей, які постраждали від війни та були тимчасово евакуйовані. Варто сформувати комплексне бачення як посилити захист прав дитини при відбудові країни. Ми мріємо, що після перемоги українські діти будуть більш захищені, матимуть щасливе дитинство у родинах, а не в інтернатах. А також, що сім’ї зможуть отримувати якісні соціальні послуги та підтримку у своїх громадах», — розповідає Ірина Гащенко, координаторка проєкту. 

З лютого 2022 року з’явились нові виклики у сфері захисту прав дітей. Зокрема, у деяких громадах призупинили проєкти з розвитку сімейних форм виховання та переформатування інституційних закладів. А інтернатні установи були не готові до повномасштабного вторгення та евакуації дітей в безпечні регіони. 

«Одним із ключових напрямків проєкту буде тема реформи деінституціалізації (ДІ) та розвитку сімейних форм виховання. Щоб нагадати про ДІ, ми проведемо п’ять навчальних вебінарів, де розкриємо усі аспекти реформи. Будемо раді залучити до діалогу і прихильників, і противників змін», – додала Ірина.       

Презентація Дитячої дорожньої карти запланована на кінець осені. До того часу будуть проведені фокус-групи за участі дітей та молоді, проаналізований міжнародний та український досвід захисту прав дитини. 

«Подібні ініціативи потрібні нашій державі та суспільству, адже нам потрібно разом шукати шляхи подолання тих викликів, з якими ми зіштовхнулись від початку великої війни. Віримо, що цей проєкт посилить політику захисту прав дитини до європейського рівня», – додала Людмила Страшна, директорка ГС «Українська мережа за права дитини».

Слідкуйте за новинами проєкту у соціальних мережах УМПД у Facebook, Instagram. та Telegram.

Новина підготовлена за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Текст  представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.