bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Успішно відбувся онлайн-тренінг «Побудова діалогу з клієнтами/ками»
04.08.2023

Успішно відбувся онлайн-тренінг «Побудова діалогу з клієнтами(-ками)»

Психологічна самодопомога юристів та робота з клієнтами(-ками) в емоційно складних умовах стали пріоритетом онлайн-тренінгу «Побудова діалогу з клієнтами(-ками)», який відбувся 31 липня та 1 серпня 2023 року. Серія онлайнових та офлайнового тренінгів для спеціалістів(-ок) юридичних та психологічних напрямів відбувається в межах програми «Допомога допомагаючим».
 
В перший день онлайн-тренінгу Лілія Олійник провела лекцію «Інтерв’ювання клієнта(-ки): як підготуватися та чому це важливо». Під час практичної частини заходу учасники та учасниці працювали над схемою інтерв’ювання та моделлю PEACE і її ефективним застосуванням.
 
Другий день заходу було присвячено наступним питанням:
 
????професійні ризики, під впливом яких можуть опинитися правники(-чині);
????психологічні стани залежно від строку отримання травматичного досвіду;
????вторинна травматизація правника(-чині).
 
Теоретичну та практичну частини провели Марк ШерманІрина Ратцке-Рибак та Руслана Руденко.
 
Після лекцій учасники(-ці) працювали з тренерками Русланою Руденко та Іриною Ратцке-Рибак, які ознайомили з техніками подолання стресових ситуацій та відновленням психологічного стану, які були адаптовані для використання під час надання правової допомоги клієнтам, а також для збереження власного ментального здоровя. Під час заходу учасники спробували запропоновані техніки та поділилися враженнями:

 
Більше про досвід тренерів та тренерок заходу:
 
Лілія Олійник,адвокатка, медіаторка, юристка лінії психологічної та правової допомоги від ГО «Вектор прав людини».
Пані Лілія учасниця ініціатив ЮрФем щодо підтримки щодо допомоги постраждалим від сексуального насильства та всіх видів гендерної дискримінації. Має досвід роботи з конфліктами у місцях надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Є авторкою наукових публікацій та посібників щодо дотримання прав дитини, практики Європейського суду з прав людини (Україна).
 
Ірина Ратцке-Рибакпсихологиня, психоаналітикиня, групаналітикиня, тренінг-аналітикиня, супервізорка.
Ірина Вікторівна є Головою Секції психоаналітичної психотерапії пар та сім’ї, супервізоркою та тренінг-аналітикинею у Асоціації психологів та психотерапевтів України (АППУ), делегаткою Європейської федерації психоаналітиків(-кинь) та психотерапевтів(-ок) (ЕFРР), повною членкинею Групаналітичної міжнародної спільноти (GASI). Має понад 20-річний досвід терапевтки та тренінг-аналітикині індивідуальної та групової терапії. Важливим аспектом роботи є підготовка спеціалістів(-ок) та здійснення супервізії супервізантів(-ок). Має міжнародну підготовку по роботі з травмою (Ізраїль).
 
Здійснює групову психологічну та психосоціальну підтримку жінкам та дітям, які є вимушеними переселенцями(-ками) з України в Німеччині в EBW (Євангелістська академія).
 
Марк Шерман, голова відділу медичної психології північного округу, Ізраїль.
Експерт з травм і криз See Far CBT. Супервізор. Викладач академічного коледжу Джаффо в Тель-Авіві. Працює з цивільними, військовими та поліцією за інтегрованим підходом. Робота та супервізія в Україні з 2011 року по теперішній час.
 
Руслана Руденкопсихоаналітично орієнтована психологиня у роботі з дітьми, підлітками, дорослими та сім’ями.
Пані Руслана має додакову спеціалізацію в роботі з травмою та юнгианській Sand Play терапії. Супервізорка, навчаюча аналітикиня Одеського Психоаналітичного Товариства. Викладачка Одеського Психоаналітичного Інституту післядипломної освіти.
 
Руслана Олександрівна проводить лекції для батьків, для слухачів(-ок) ОПІ з теорії прив’язанності, дитячої психології, ігрової психотерапії та дитячого психоаналізу, а також неаналітичних методів терапії травми. Приймає участь в організації семінарів та конференцій ОПТ.
 
Соціальная діяльність: організація соціальних проєктів з подолання травми та профілактики психологічного вигорання для волонтерів(-ок), військовослужбовців(-виць), ВПО та соцпрацівників(-ць); психологічна підтримка військослужбовців(-виць) та членів їх сімей.
 
Наступний тренінг для спеціалістів юридичного напряму відбудеться 15 та 16 серпня 2023 р., деталі на нашому сайті https://hrvector.org/podiyi/23-08-04-15-16.08.23  
 
Загальна програма заходів проєкту «Допомога допомагаючим» https://hrvector.org/podiyi/23-07-19-programa
 
Для довідки: тренінг проводиться в межах Програми «Допомога допомагаючим» та однойменного проєкту, що реалізовується ГО «Вектор прав людини» за  фінансової допомоги Європейського Союзу в межах Програми «Стійкість».  Програми «Стійкість» — це 30-місячний проєкт, який фінансується Європейським Союзом і виконується ERIM (Equal Rights & Independent Media) у партнерстві з Black Sea Trust, Фондом Східної Європи, Фондом Домів Прав Людини та Будинком Прав Людини в Тбілісі. Проєкт спрямований на посилення стійкості та ефективності постраждалих від війни ОГС та учасників(-ць) громадянського суспільства, які постраждали від війни в Україні, включаючи незалежні ЗМІ та правозахисників(-ць).

Контакти

  • https://hrvector.org/contact

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.