bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ВПО не тягар, а ресурс, як живе Луганщина
06.06.2023

03 червня громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини» за підтримки міжнародного фонду «Відродження» та Луганської облдержадміністрації у м. Дніпрі у рамках проекту «ВПО: не тягар, а ресурс» проведено форум з нагоди 85-ї річниці утворення Луганської області.

У заході взяли участь експерти організації, директор програми «Демократія і належне врядування» Олексій Орловський, Віце-прем’єрка – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, народний депутат України Олексій Кузнецов, Почесний консул Литовської Республіки у Луганській області Робертас Габулас, керівництво Донецької та Дніпропетровської обласних військових адміністрацій, начальники місцевих військових адміністрацій Луганщини, громадськість та журналісти. Загалом понад 100 осіб.

Під час двох блоків форуму його учасники обговорили питання реінтеграції та ресоціалізації ВПО у приймаючих громадах, ініціативи центральної та місцевої влади у сфері відновлення життєдіяльності на після деокупації території Луганщини, залучення міжнародної допомоги та бізнес-середовища зараз та у справу відбудови Луганської області та залучення кадрів для цього.

Ірина Верещук у контексті важливості підтримки переселенців з Луганщини та їхньої ресоціалізації наголосила: «Головне врятувати людей! Вони повернуться на деокуповані території та усе відновлять».

У свою чергу Олексій Орловський озвучив перед присутніми візію подальшого формування механізмів владних інститутів та органів місцевого самоврядування після деокупації.

Він також наголосив на необхідності навчання та створення додаткових горизонтальних зав’язків для покращення координації та взаємодії між різними інституціями після деокупації.

Керівник організації звернула особливу увагу на важливу роль громадянського суспільства та звичайних людей в процесах, які відбуваються. Саме різке підвищення рівня самоорганізації всередині суспільства стали великою підтримкою та опорою для органів влади.

        

 

#IRF

 

Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» спільно з Луганською облдержадміністрацією в рамках проєкту «ВПО для громади: тягар чи ресурс» за підтримки МФ «Відродження» (Програма «Демократія i належне врядування»).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.