bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальна інтеграція ВПО у громадах Прикарпаття
30.05.2023

З грудня 2022 року по травень 2023 року ГО “Агенція розвитку громад Богородчанського району” реалізовувала проєкт “Добробут мешканців - традиція Прикарпаття”, який впроваджувався в рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізовується БФ “Мережа 100 відсотків життя Рівне” для внутрішньо перемішених осіб, які проживають у чотирьох громадах Прикарпаття.

Метою даного проєкту є створення сприятливих умов для життя для внутрішньо переміщених осіб у Солотвинській селищній ТГ, Богородчанській селищній ТГ, Дзвиняцькій сільській ТГ та Старобогородчанській сільській ТГ Івано-Франківської області шляхом надання матеріальної допомоги та ознайомлення із кулінарно-культурними традиціями Прикарпаття.

Одним із завданням проєкту було забезпечити інтеграцію внутрішньо переміщених осіб шляхом проведенням 4 майстер класів щодо ознаомлення із кулінарно-культурними традиціями відзначення Різдвяних свят на Прикарпатті. Напередодні  Різдвяних свят в готельно-відпочинковому комплексі “Діброва” проведено 4 майстерні. Учасниці майстер-класу навчились готувати 12 традиційних страв (кутя, узвар, грибна юшка, вареники з картоплею, вареники із картоплею та грибами, вареники із капустою, шухи (бурячок із грибами), оселедець із маринованою цибулькою, оселедець із морквою (слоями), нелупка (картопля в “мундирі” очищена), фасолька з морквою, морква із спеціями) Святвечора, які варять на Прикарпатті. 

Колядки та вінчування у виконанні мешканців громад та аматорів художньої садіяльності допомогли наблизити дух очікуваного свята та занурити учасниць майстерень у Різдвяну феєрію. Різдвяна зірка та вертеп відтворили атмосферу звичаїв та традицій Прикарпаття,  допомогли внутрішньо переміщеним  особам відчути всю святість та трепетність появи на світ Сина Божого, а також дух різдвяного дійства.

Крім цього, завдяки проєкту підвищено добробут 100 сімей ВПО, які проживають у вищеназваних громадах шляхом надання продуктових наборів.

#StandWithUkraine#ПрямуємоРазом#EU4CSOsEmergencyActions

 

Публікація здійснена в рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансовї підтримки Європейського Союзу, що реалізовується БФ “Мережа 100 відсотків життя Рівне”.

Її зміст  є виключною відповідальністю суб-грантера проєкту EU4CSOs Emergency Actions (ГО “Агенція розвитку громад Богородчанського району”) і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу. 

Контакти

  • [email protected] http://www.agenciarg.if.ua/ Тарас Рашкевич голова ГО “Агенція розвитку громад Богородчанського району”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.