bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

CSR Ukraine запустив відеопроєкт про соціальну відповідальність під час війни
09.05.2023

CSR Ukraine, центр “Розвиток КСВ” за підтримки організації Global Giving запустив проєкт “Brave Ukrainian Business” - серію відеовипусків про історії українського бізнесу під час війни, очима їх топів.

Мета проєкту - показати міжнародній спільноті рівень корпоративної соціальної відповідальності українського бізнесу під час війни, та закликати до підтримки й співпраці з українськими компаніями. 

 

Відеопроєкт «Brave Ukrainian Business» — це наша подяка всім компаніям, що працюють, допомагають та мають чітку позицію під час війни росії проти України, а також заклик до міжнародної спільноти — не зупиняйтеся підтримувати Україну! Співпраця у спільних проєктах, запити послуг українських компаній, спільне ведення справ — один із кращих можливих внесків для допомоги українському бізнесу” - зазначила Марина Саприкіна, Голова правління CSR Ukraine.


Відеоісторії про українські бізнеси з різних галузей публікуватимуться раз на місяць на YouTube-каналі CSR Ukraine. Знімання перших серій відбулося у вересні 2022 року, а героями першого випуску стали IT компанії SoftServe, UnderDefense та IT-Integrator, де розказали про свої перші дії з початку повномасштабного вторгнення, як допомагали своїм співробітникам і співробітницям і які мають плани на відновлення України.

https://www.youtube.com/watch?v=IT7ijZWXlMA

24 лютого близько сьомої ми вже були на роботі, тому що наша компанія працює щільно з замовниками й з силового сектору і з клієнтами, які належать до критичної інфраструктури країни й потребують підтримки 24/7. Ми мали забезпечити, щоб критична інфраструктура країни працювала, попри те, що відбулося. Це була наша відповідальність.” - Надія Омельченко, віцепрезидентка IT Integrator

Ми пропрацьовували нашу комунікаційну стратегію наперед, щоб в момент, якщо війна настане ми точно розуміли, які алгоритми дій нам потрібно запускати. На початках це була скоріше дуже чітка, виважена комунікація, по суті прирівняна до інструкцій, що людям потрібно робити, для того, щоб себе максимально убезпечити.” - Анастасія Фролова, Віцепрезидентка, регіональна керівниця SoftServe в Україні

Для нас resilience якраз про те, як швидко ти продумав ризики, чи ти їх оцінив і, чи маєш план як на них реагувати. Ми готувалися, у нас був BCDR план (планування безперервності бізнесу) і він спрацював, я вважаю, на відмінно, навіть так, що потім наші клієнти приходили з проханням розробити схожий план, оцінити їх ризики й підготувати до такого досвіду.” - Назар Тимощук, CEO Under Defence

Попри воєнний стан, мобілізацію, вимушену релокацію бізнесів та команд, IT-галузь України в I кварталі 2023 року забезпечила $1,68 млрд експортних надходжень. За результатами 2022 року ІТ-індустрія забезпечила валютні надходження до української економіки у $7,34 млрд, про що свідчать дані Національного банку України. Обсяг експорту збільшився на $400 млн у порівнянні з довоєнним 2021 роком. (джерело Асоціація “IT Ukraine”)

Наступні випуски про сміливий український бізнес будуть присвячені фешн та банківській сфері.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» - експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими понад п’ятнадцять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).

Контакти

  • Наталія Швець
  • комунікаційна менеджерка CSR Ukraine
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.