bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Тернополі розробили довідник для внутрішньо переміщених осіб
11.01.2023

1.Брошура_ВПО_Тернопіль_А4 в А5_на печать_обложка_page-0001

ГО «Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії» розробила «Короткий довідник для ВПО», який буде корисним як для тих переселенців, які вже раніше приїхали до Тернопільської області, так і для новоприбулих.

«В нашій брошурі зібрані контакти організацій, які надають соціальну, юридичну, психологічну та гуманітарну допомогу. Це урядові та неурядові організації Тернополя. Ми намагаємося координувати роботу організацій, які займаються такою допомогою для ВПО. Посібник є частиною нашої великої роботи, яка направлена на задоволення потреб переселенців. Таким чином, ми допомагаємо їм швидше адаптуватися та інтегруватися у громади Тернопільської області», – зазначив Максим Данильченко, представник організації. 

Я нещодавно переїхала до Тернополя з Донеччини. В мене було багато питань щодо оформлення документів або отримання допомоги у вигляді продуктових наборів. Я отримала юридичну консультацію та змогла знайти контакти різних організацій, які мені зараз потрібні у посібнику. Дуже важливо свої права та обов’язки. Завдяки цьому можна бути більш захищеним», – Оксана, переселенка з Донецької області.

Зміст брошури:

  • Поняття “внутрішньо переміщена особа”
  • Яку державну допомогу може отримати ВПО
  • Права та обов’язки ВПО
  • Нормативно-правова база
  • Довідник контактів (всеукраїнські організації, місцеві органи самоврядування, урядові та інші органи влади, неурядові організації)

Screenshot 2023-01-10 135435

Посібник складається з 16 сторінок. 

В брошурі розміщено QR коди-посилання на інформаційні ресурси на різні організацій, їх адреси та телефони.

Переглянути та завантажити посібник можна за посиланням.

Віримо в ЗСУ!

Брошура підготовлена в рамках проєкту «Нові мешканці Тернополя» – шлях від міграції до стабільного розвитку, який впроваджується ГО Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії за підтримки Goverment of Canada та Black Sea Trust for Regional Cooperation, a Project of the The German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій брошурі, не обов’язково відображають точку зору Black Sea Trust чи його партнерів.

 

 

Контакти

  • Максим Данильченко
  • ГО “Східноукраїнський центр розвитку місцевої демократії” 0990649654

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.