bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Запоріжжі «Ферма майбутніх кодерів» вкотре відкривала юних кодерів
30.10.2022

Другий рік поспіль в Запорізькій області в рамках міжнародної ініціативи “Meet and Code” під головуванням провідних кодерів, ігрових дизайнерів і програмістів шукають та підтримують юні профільні таланти у вже другому освітньо-конкурсному проекті “Ферма майбутніх кодерів”.

Так, наприклад, у 2022 році декілька десятків учнів й учениць середньої та старшої ланок Запорізької міської, Біленьківської сільскої, Степногірської селищної й інших територіальних громад навчалися та практикувалися в створенні сайтів мовою HTML, кодуванням простійших ігор і, навіть, перевірили й закріпили такі знання через змагання в футбольному кодінг-чемпіонаті (BYJU’S Coding Cup).

- Такі освітні проекти дуже цікаві й допомагають ненудно навчатися не тільки кодингу й програмуванню, але, й, суміжним шкільним дисциплінам, таким як математика, фізика, тригонометрія й англійська, бо саме завдяки таким спільним знанням краще знатимеш, що й до чого! - ділиться 14-річна Ангеліна з Запоріжжя.

Через жовтневе загострення бойових і воєнних дій в Запорізькій області та на Півдні України, цьогоріч проект відбувся в онлайн-форматі - завдяки zoom-конференціям та відео-зв’язку, аби не наражати команду й юних кодерів на потенційну небезпеку.

- Завдяки підтримці ГУРТу, вже другий рік поспіль наша молодіжна організація “Наше щасливе життя” в рамках “Європейського тижня кодування” організовує й проводить “Ферму майбутніх кодерів”, і щоразу такі заняття стають ще захопливішими та масовішими, а їхні результати радують і нас, і самих учасників й учасниць, і тренерів, і батьків цих школярів - підкреслює Голова ЗОМОГ - Олександр Кахай.

Ініціатива “Meet and Code” реалізовується організаціями SAP, Haus des Stiftens gGmbH, TechSoup Europe спільно з мережевим партнером в Україні Ресурсним центром ”ГУРТ”.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.