bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кіровоградщина: Переселенців вчили надавати домедичну допомогу
23.09.2022

Навчання з домедичної допомоги організовано громадською організацією “Стратегія майбутнього” в рамках проекту “Посилення ролі діяльності громадських організацій в умовах військових дій”.

Спочатку ми провели кілька таких занять у Кропивницькому. Подивилися, чи потрібно це людям. І пішов запит. Передусім від освітян та медиків, а потім уже підтягнулися переселенці. Адже саме ця категорія населення найбільш вразлива на сьогодні. Саме ці люди найчастіше бувають там, де відбуваються та тривають бойові дії. Якщо вони і виїхали з тих територій, то там залишилися їхні рідні. Або потрібно провідати з різних причин ті населені пункти. І люди вже знають, як їм діяти, якщо потрапили під обстріли”, - розповіла очільниця громадської організації “Стратегія майбутнього” Тетяна Котенко.

Тренінги вже проведено у сімох громадах Кіровоградської області. З першого серпня понад півсотні осіб, серед яких - переселенці з Донецької, Херсонської та Харківської областей, а також місцеві вчителі та медики, отримали необхідні знання з надання домедичної допомоги.

Триває війна, і ворог нас не попереджає, куди прилетить наступного разу і кому приготуватися. Тому мати хоча б елементарні навички повинні, якщо не всі, то хоча б працівники критичної інфраструктури та переселенці. Світ не стоїть на місці, медицина в тому числі. Наприклад, замість джгутів, які багато років тому були придатними, тепер є більш сучасні турнікети для надання невідкладної допомоги, - розповіла сертифікована в Державному закладі “Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України” інструкторка тренінгового центру “Подих життя” Юлія Багдасарова (на знімку з учасником навчань). - Під час тренінгів ми розповідаємо про різні засоби зупинки крові постраждалим. Проходимо різні сценарії та практики”.

Під час занять опрацьовуються такі важливі моменти, як проведення швидкого огляду та надання першої допомоги людині з підозрою або наявною кровотечею, визначення ознак критичної кровотечі, розгляд методів її зупинки, переваги та недоліки кожного з них.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.