bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Покровська Ліга ділових та професійних жінок» організувала та провела тренінг
28.10.2020

21-23 вересня 2020 року в рамках проєкту «Підвищення конкурентоспроможності бізнесу та можливостей працевлаштування вразливого населення Донецької та Луганської областей» відбулися тренінги для учнів та ліцеїстів міста Торецьк.

ГО «Покровська Ліга ділових та професійних жінок» організувала та провела одноденний тренінг «Професійна орієнтація, вибір професії», головною метою якого було підготувати учнів навчального закладу (ЗОШ №7 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк) до майбутнього працевлаштування. Студенти Торецького професійного ліцею долучилися до тренінгів з двох тем: успішне працевлаштування та започаткування власної справи (одноденні тренінги «Успішне працевлаштування» та «Мій перший крок у бізнес»).

На тренінгу для учнів школи № 7 військово-цивільної адміністрації міста Торецьк в динамічній та яскравій формі були розглянуті питання, пов’язані з механізмом виявлення здібностей і можливостей для подальшого обрання учнями однієї з багатьох професій.

Протягом тренінгу учасники та учасниці отримали знання щодо навчання й роботи в Україні та за кордоном; попередження та протидії торгівлі людьми; розглянули сфери фрілансу та поняття IT індустрії; було сформовано уміння складати кар’єрний план; навички пошуку бізнес-ідеї; отримали знання з основних положень бізнес-планування підприємницької діяльності; навчилися свідомо здійснювати вибір професії, обирати оптимальний напрямок для навчання та сфери зайнятості.

Ліцеїсти Торецького професійного ліцею на тренінгу «Успішне працевлаштування» ознайомились з тенденціями на сучасному ринку праці; плюсами та мінусами працевлаштування у різних сферах діяльності; стратегією пошуку та отриманням роботи; складанням резюме та опануванням процесу просування власного портфоліо з відео-резюме; ефективною поведінкою кандидата на займання посади під час співбесід, інтерв’ю; правовими аспектами працевлаштування та питаннями легального та нелегального працевлаштування; умовами роботи за кордоном й протидією та попередженням торгівлі людьми.

У рамках тренінгу «Успішне працевлаштування» були проведені консультації з питань, які виникли після наданої на тренінгу інформації. Це була інформація про успішне працевлаштування випускників професійно-технічних закладів освіти області; плюси та мінуси працевлаштування у сферах, за якими одержують освіту випускники ліцею.

Також в ході проведення тренінгу ліцеїсти скаржилися на непорозуміння з боку працедавців, щодо їхнього юного віку та відсутності професійного досвіду. З цього приводу тренери надали обґрунтовані поради, як і що треба робити у цьому випадку для отримання першої роботи.

Ліцеїсти на тренінгу «Мій перший крок у бізнес» отримали знання щодо ресурсів, необхідних для започаткування бізнесу, про пріоритетні напрямки розвитку підприємництва та можливі види діяльності. Вони навчилися генерувати, формалізувати та проводити аналіз бізнес-ідеї; отримали знання з основних положень бізнес-планування та структури бізнес-плану; сформували навички, необхідні для складання фінансового плану та обчислювання точки беззбитковості; дізналися про успішні історії підприємницької діяльності в регіоні та програми їхньої підтримки. Під час тренінгу ліцеїсти були не просто отримувачами інформації, а його активними учасниками. Майже кожне запитання, розглянуте на тренінгу, викликало жваву дискусію,що позначилося на ефективності і результативності роботи.

Тренерам було приємно дізнатися, що деякі з ліцеїстів вже працюють у сімейному бізнесі або планують розпочати власну справу з нуля, тому тренінг «Мій перший крок у бізнес» був, як ніколи на часі та викликав неабиякий інтерес серед них.

Отже, перші тренінги серед молоді міста Торецьк створили певну атмосферу для подальшої плідної співпраці в рамках проєкту «Підвищення конкурентоспроможності бізнесу і можливостей працевлаштування вразливого населення Донецької та Луганської областей».

 

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Покровська Ліга ділових та професійних жінок» в рамках ПроєктуUSAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю  ГО «Покровська Ліга ділових та професійних жінок»тане обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.