bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Спільнота ДДА (Дорослі Діти Алкоголіків)
25.05.2020

Дорослі Діти Алкоголіків – це програма одужання для дорослих, на яких вплинуло виховання в алкогольній або інших дисфункційних сім’ях.

Дорослі діти алкоголіків – це програма одужання для дорослих, на яких вплинуло виховання в алкогольній або інших дисфункційних сім’ях.
Ми опираємось на досягнення програми Анонімних Алкоголіків, але використовуємо свою версію 12 кроків та 12 традицій.

Чи повиннні мої батьки бути алкоголіками?  - Ні.
Якщо ви знаходите в собі риси з «Списку брудної білизни», програма ДДА може вам допомогти.

Скільки це коштує? 
- ДДА є незалежною програмою самодопомоги, і згідно нашій Сьомій Традиції, ми самі себе фінансуємо. Ми просимо робити невелику пожертву на кожному зібранні, якщо в нас є таке бажання. Ці гроші зазвичай йдуть на придбання солодощів на чаювання та інші організаційні потреби.

ДДА – це релігійна організація?
ДДА пропонує духовний шлях одужання; це не релігійна організація, і вона не має жодного відношення до будь-якої релігії. В одному з 12 Кроків пропонується звернутись до Вищої Сили, як кожний з нас її розуміє. Для одних це може бути Бог, згідно їх релігійної чи конфесійної приналежності. Інші відчувають Вищу Силу як певну позитивну енергію, яка незримо присутня на кожному зібранні ДДА. До третіх на зміну розгніваного Бога з дитинства приходить люблячий Бог або Вища Сила, якій вони можуть довіритись. Яким би не був наш Бог, працюючи по 12 кроковій програмі, ми визнаємо, що не можемо одужувати наодинці. Ми покладаємось на Вищу Силу (або Бога як ми Його розуміємо) і вона повертає нас до ясності.

Що таке Вища Сила? 
ДДА – це духовна програма заснована не на якійсь конкретній релігії чи системі вірувань, а швидше на розумінні, що є сила більша ніж ми самі, яка може допомогти нам на шляху до одужання. Ця Вища Сила на стільки ж різноманітна, як і присутні на групі люди.

Де проходять зібрання? 
Щоб побачити список усіх зібрань ДДА, перейдіть на Сторінку «живі» групи. Так само, як люди одужують і ростуть, групи народжуються і зникають по мірі необхідності.

Що мені робити, якщо в моєму місті немає груп? 
На жаль, є багато областей по всьому світу, де зовсім немає груп ДДА. Якщо у вашому місті немає груп, ви можете відвідувати skype-групи. А також ви можете самі організувати нову групу.

Хто може прийти на зібрання? 
Єдиною умовою для членства в ДДА є бажання одужувати від наслідків виховання в сім’ї алкоголіків або будь-якій іншій дисфункційній родині, тобто на зібрання може прийти будь-яка людина, що бажає одужувати.

Як проходять зібрання? 
Зібрання групи ДДА проходять у безпечній обстановці та доброзичливій атмосфері. Ми розуміємо Ваші страхи і хвилювання щодо приходу на ці зібрання, але колись і ми теж перший раз прийшли в ДДА. Зустрічі побудовані так, щоб був час для читань та індивідуальних висловлювань, всі мають право висловлюватися, але ніхто не зобов’язаний це робити. Спілкування побудовано у формі монологу, коли один говорить, інші слухають. На зустрічі Ви почуєте історії з особистого досвіду членів ДДА (і минулого, і сьогодення), в яких Ви відразу впізнаєте себе. Ви також почуєте, як вони справлялися з такими ситуаціями раніше і як долають труднощі сьогодні. ДДА не пов’язане з жодним віросповіданням, сектою чи політичним угрупованням. ДДА спирається на 12 Кроків та 12 Традицій і являє собою спільноту взаємодопомоги для людей, які виросли в алкогольному або інший дисфункціональному середовищі.Всі зустрічі анонімні та безкоштовні. Єдиною умовою для членства в ДДА є бажання одужувати від наслідків виховання в сім’ї алкоголіків або будь-якій іншійй дисфункційній родині.

перейти на сторінку ДДА

Контакти

  • www.dda.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.