bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Деснянському районі посилюють співпрацю у подоланні викликів щодо підліткової наркозалежності
26.04.2019

Представники державних та громадських організацій, які надають допомогу особам з груп ризику Києва, здійснюють первинну профілактику небезпечних явищ, розповіли про особливості своєї роботи на круглому столі.

«Цього року ми почали активну координаційну роботу в Києві по об’єднанню зусиль у відповідь на виклики, які пов’язані з наркотиками. Аби змінити ситуацію в нашій країні нам необхідна консолідація зусиль і на рівні держави, і на рівні міста, і на рівні конкретного району зокрема», - розповіла Євгенія Кувшинова, виконавча директорка ВБО «Конвіктус Україна».

На засіданні учасники обговорили:
- формування єдиного переліку послуг, що надаються групам ризику в Деснянському районі міста Києва;

- заходи та методи профілактики вживання психоактивних речовин (ПАР) серед учнів ЗСШ;

- громадське здоров’я: роль і місце у профілактиці вживання ПАР серед підлітків;

- діяльність поліції у здійсненні профілактики правопорушень та наркозалежності серед підлітків та молоді;

- ісландську модель профілактики вживання психоактивних речовин серед молоді;

- досвід роботи з підлітками, які вживають ПАР, в молодіжному клубі «Street Power»;

- проведення профілактичних заходів щодо вживання ПАР в навчальних закладах Деснянського району;

- робота з підлітками та дітьми в ЗСШ з профілактики вживання ПАР;

- проведення необхідних інтервенцій в контексті впливу на ранню залежність і надання специфічної допомоги наркозалежним в Деснянському районі міста Києва.

Круглий стіл ініційовано та організовано ВБО «Конвіктус Україна» спільно з Громадською радою при Деснянській райдержадміністрації та Деснянський центром соціальних служб для сім`ї дітей та молоді, в рамках проекту «Безпечна громада - спільна відповідальність», що реалізує ВБО «Конвіктус Україна» за підтримки МФ «Відродження».

З 2017 року «Конвіктус Україна» втілює в Деснянському районі підхід «Community policing», який дозволяє ефективно взаємодіяти територіальній громаді, поліції та місцевій владі. Така діяльність сприяє  вирішенню проблем безпеки у громаді, встановленню та підтриманню правопорядку, забезпечує запобігання злочинності, розвиває безпечне середовище. 


Довідка

«Конвіктус» – це неурядова організація, яка працює у трьох країнах світу – Швеції, Естонії та Україні. «Конвіктус Україна» – організація, яка створює ефективні сервіси громадського здоров’я та підтримує вразливі категорії населення. Вже 12 років ВБО «Конвіктус Україна» є надійним партнером державних установ та громадських організацій у реалізації програм протидії ВІЛ-інфекції, туберкульозу, іншим соціально небезпечним хворобам, реінтеграції колишніх ув’язнених у суспільство та надання допомоги жінкам, які постраждали від насильства. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.