bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Діяльність офісу громадського центру правосуддя
03.04.2019

У жовтні 2018 року до офісу громадського центру правосуддя сформованого на базі офісу Мережі правового розвитку Чугуївської правозахисної групи, яка є членом Реформаторської коаліції Чугуївщини, звернувся  пенсіонер з м. Чугуєва.

Про центр пенсіонеру стало відомо із мережі Інтернет. Під час консультації, яку проводив адвокат Чугуївської правозахисної групи Роман Лихачов, пенсіонер розповів, що на протязі двох років має спір з ПАТ «Харківгаз» щодо встановлення в його квартирі індивідуального лічильника за рахунок підприємства. ПАТ «Харківгаз» відмовляло пенсіонеру у встановлені лічильника за рахунок підприємства посилаючись на те, що у багатоквартирному будинку вже встановлено загально будинковий лічильник, а встановлення лічильників газу за рахунок коштів Товариства в окремих квартирах вказаного будинку не передбачено.

Проаналізувавши спір між сторонами адвокатом Романом Лихачовим було складено від імені пенсіонера позовну заяву про захист прав споживачів та зобовязання вчинити певні дії. Також надано супровід у суді.

Адвокат коментує:

«Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» передбачається встановлення лічильників кожному споживачеві. Тобто наявність будинкового лічильника газу для населення, що проживає у квартирах багатоквартирних будинках та приватних будинках, у яких природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі, не є підставою для не встановлення індивідуальних лічильників кожному споживачеві. Що стосується джерел фінансування, то вони визначені ст. 3 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», зокрема, індивідуальні лічильники населенню встановлюються за кошти газорозподільних підприємств.».

18.03.2019 року Чугуївський міський суд виніс рішення, яким задовольнив позовні вимоги пенсіонера та зобов’язав ПАТ «Харківгаз» встановити індивідуальний лічильник газу в його квартирі за рахунок підприємства.

*Посилання на єдиний державний реєстр:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/80703440

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.