bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Київщині навчали фахових працівників протидіяти насильству
11.12.2018

Соціальні педагоги, психологи, працівники служб і центрів, медичних установ та правники обговорили ситуацію з насильством у Ірпіні та Святошинському районі міста Києва. 

Всього понад 50 фахівців за один тиждень пройшли навчання щодо взаємодії суб’єктів у протидії насильству, яке організувала ВБО «Конвіктус Україна».

- Ці заходи дало змогу, в першу чергу, познайомити фахівців, які працюють в одному місті/районі одне з одним, з компетенціями кожного, обмінятися контактами, розглянути можливості та способи взаємодії, - розповідає організатор заходу Юлія Царевська- Дуже важливо, що на навчанні були присутні спеціалісти абсолютно різних професій - правники, вчителі, психологи, лікарі, поліцейські, управлінці. Вважаю, що це перший крок у побудові ефективних алгоритмів реагування на випадки насильства.

Під час зустрічей учасники обговорили власні стереотипи щодо постраждалих, бар’єри у наданні ними допомоги потребуючим жінкам та дітям, розвіяли власні міфи щодо обов’язків одне одного.

Особливу вдячність за роз’яснення фахівцям меж своїх компетенцій «Конвіктус» висловлюємо Лідії Занюк - старшому лейтенанту поліції, інспектору відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції у м. Києві та Миколі Полюховичу - старшому лейтенанту поліції, інспектору відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції у м. Києві.

Навчальні заходи організувала ВБО «Конвіктус Україна» за підтримки Європейської комісії.  «Конвіктус Україна» з 2016 року проводить роботу з мобілізації жінок-переселенок проти домашнього та гендерного насильства, яка згодом була трансформована у протидію насильству, що чиниться стосовно жінок. 

Додамо, що Центр психосоціальної допомоги для жінок, які постраждали від насильства, функціонував у Київській області протягом 2017-2018 років. Всього реабілітацію отримали 116 осіб (56 жінок та 60 дітей). Заклад було створено ВБО «Конвіктус Україна» в рамках проекту Мобілізація жінок-переселенок проти домашнього та гендерно орієнтованого насильства». 

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року на засіданні сесії Васильківської районної ради VII скликання депутати прийняли рішення про створення комунальної установи «Притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі». За основу взято програму реабілітації ВБО «Конвіктус Україна», вже передане закладу майно для облаштування 10 місць для постраждалих та забезпечено роботу фахівців для налагодження механізму взаємодії та консультування осіб, які звертатимуться за допомогою».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.