bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Донбасу вчилась розробляти Стратегії розвитку студентського самоврядування
04.06.2018

23 травня в Бахмуті та 27 травня та 02 червня в Сєвєродонецьку Студентським братством Луганської області були проведені тренінги «Розробка та впровадження Стратегії розвитку органу студентського самоврядування в моєму ВНЗ».

 Учасниками тренінгів стали представники органів студентського самоврядуваннянаступних ВНЗ Луганської та Донецької областей: Східноукраїнський національний університет ім. Даля (Сєвєродонецьк); Луганський національний університет ім. Шевченка (Старобільськ); Луганський державний медичний університет (Рубіжне); Донбаський державний технічний університет (Лисичанськ); Сєвєродонецький хіміко-механічний технікум; Рубіжанський індустріально-педагогічний технікум; Донбаська державна машинобудівна академія (Краматорськ); Донбаський державний педагогічний університет (Слов’янськ); Маріупольський державний університет; Приазовський державний технічний університет (Маріуполь); Артемівський професійний ліцей (Бахмут); Слов’янський професійний художній ліцей.

Під час тренінгів студенти,враховуючи індивідуальні особливості кожного ВНЗнавчались розробці Стратегії розвитку органу Студентського самоврядування, отримуючи спочатку теоретичні знання з питань розробки, реалізації, впровадження та легалізації відповідної стратегії розвитку органу студентського самоврядування, а потім працювали у групах над розробкою моделі Стратегії розвитку органу Студентського самоврядування для окремих ВНЗ.

Було приділено також значну увагу питанням: планування таPRдіяльності; фандрейзингудля органів студентського самоврядування; організації бухгалтерського обліку та звітування за кошти, використані зі спеціального фонду органу студентського самоврядування; захисту права студентів та визначенню ролі адміністрації ВНЗ і органів державної влади у вирішенні студентських проблем; визначенню прав мешканців студентських гуртожитків; досвіду США та країн ЕС відносно діяльності профспілок та органів студентського самоврядування.

Як зауважив керівник проекту Олексій Кормілецький, - ядром студентства є органи студентського самоврядування, діяльність яких спрямована на удосконалення навчально-виховного процесу з метою підвищення якості знань, виховання духовності і культури студентів, зростання у студентів соціальної активності та відповідальності за доручену справу. Від ефективності діяльності, подальшого розвитку і збагачення новітніми демократичними ідеями студентського самоврядування значною мірою залежить формування національно-свідомого громадянина. І саме залучення студентів до органів студентського самоврядування повинно сприяти їх громадянському становленню.

Діяльність організовано ГО “Студентське братство Луганської області” в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!»», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст заходів в рамках проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Контакти

  • [email protected]
  • ГО “Студентське братство Луганської області”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.