bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дубівська громада прийняла Стратегію розвитку 2018 – 2028 рр.
25.05.2018

22 травня 2018 року на черговій сесії Дубівська об’єднана територіальна громада прийняла Стратегію розвитку на наступне десятиліття. Напрацювання Стратегії розвитку ОТГ на 2018 – 2028 роки здійснювали з листопада 2017 року. Основна мета роботи для громади та експертів проекту -  визначити, де ми є зараз, куди потрібно рухатися у майбутньому та з чого почати.

Період напрацювань стратегічного документу є тривалим і включає кілька процесів: «підготовка до розробки», «розробка» та «реалізація» стратегічного плану розвитку територіальної громади.

Стратегія розвитку Дубівської громади була представлена загалу та пройшла громадські обговорення. Обговорення пройшли у п’яти селах ОТГ, на зустрічах були представники влади, бізнесу та громадського середовища. Детальніше за посиланням https://www.facebook.com/AsociaciaOSBBtaOSN/posts/380058782510189.

Пріоритетними стратегічними напрямками у подальшому житті громади визначили:

  • Розвиток інфраструктури громади
  • Розвиток економічного потенціалу громади
  • Розвиток людського капіталу.

Мета Стратегії розвитку Дубівської об’єднаної територіальної громади на період до 2028 року полягає у вирішенні спільних проблем мешканців усіх сіл, які увійшли до складу ОТГ, та реалізація спільних завдань щодо економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності, інвестиційної привабливості, якості життя у громаді через ефективне використання  ресурсів та реалізацію спільних інтересів влади, громади та бізнесу.

Стратегія передбачає інфраструктурний розвиток, що включає створення якісних доріг та тротуарів, будівництво вело доріжок, модернізацію та будівництво ліній електропередач,  облаштування рекреаційних зон та парку відпочинку біля Центру культури та дозвілля Дубівської громади.

Акцент у економічному розвитку поставили на: розвиток молодіжного підприємництва, стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу, підтримці сільськогосподарських кооперативів та фермерських господарств, впровадження проектів із встановлення відновлювальних джерел енергії, орендуванні та популяризації громади.

Щодо розвитку людського капіталу громади: створення концепції оптимізації освітніх закладів, організація та проведення профорієнтаційних заходів, підвищення ефективності навчально-виховного процесу на основі впровадження досягнень психолого-педагогічної науки, педагогічних інновацій, інформаційно-комунікативних технологій, робота з молоддю, забезпечення доступними та якісними медичними послугами, створення закладів культури, розвиток громадської активності, залучення мешканців до занять спортом та створення відповідної інфраструктури, створення безпечного середовища.

Прописаний план дій – це лише документ, а ефект від цього буде лише з втіленням задумів. Маємо надію, що невдовзі з радістю повідомлятимемо вам про історії успіху та розвиток Дубівської громади.

 

Заходи відбуваються в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

Контакти

  • ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.