bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Маріуполі громадські активісти вчаться протидіяти корупції на місцевому рівні
05.02.2018

3 та 4 лютого у місті Маріуполь відбулися два тренінги в рамках Антикорупційної школи “Відкрий бюджет свого міста”, мета якої - підвищення професійних навичок громадських активістів з питань громадського контролю за органами влади та адвокації реформ на місцевому рівні. Організатором заходу виступила ГО «Інститут розвитку та соціальних ініціатив».

Під час першого тренінгу на тему “Протидія корупції та моніторинг місцевих бюджетів”, учасники дізнались про головні засади антикорупційного законодавства, бюджетний процес на місцевому рівні, інструменти громадського контролю за бюджетними коштами. Тренінг для учасників Школи провела тренер – викладач Тетяна Соловйова, член Всеукраїнської організації “Журналісти проти корупції” (голова осередку), депутат Новопсковської районної ради в Луганській області.

4 лютого учасники прийняли участь в тренінгу на тему “Журналістські розслідування: як поширювати інформацію про свою діяльність”, під час заходу учасники дізнались про особливості написання матеріалів, їх поширення в медіа, інструменти проведення розслідувань. В якості тренера виступив Ігор Рекун, правозахисник, журналіст, керівник ГО «Правозахист» та директор Сумського незалежного громадського прес-центру “Воля громади”.

«Участь людей у бюджетному процесі дуже важлива. Залучення громадськості дає можливість зрозуміти, як відбувається управляння міським життям. Якщо люди розуміють звідки беруться кошти в бюджеті, куди витрачаються сплачувані ними податки, звідки береться тротуар, дитячий майданчик, вуличне освітлення тощо, фактично починається розуміння процесу управління містом. Починається розуміння, як працює місцева влада, як можна допомогти або через особисту участь, або сплачуючи податки розвивати свою громаду. Більш того, завдяки громадянам в місті впроваджуються такі речі, про які влада могла і не задумуватися. Отже, такі проекти дають можливість побачити ті прогалини, які влада сама не бачить, а також додають місту комфортності та привабливості і є тим до чого маємо прагнути», - зазначив керівник проекту Сергій Кошель.

Контакти

  • ГО «Інститут розвитку та соціальних ініціатив»
  • [email protected]
  • https://www.facebook.com/ngo.irsi/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.