bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як ефективно витратити рентні платежі від нафтогазовидобувної галузі у 2018 р.
26.12.2017

26 грудня о 14:00 всмт. Чкаловське Харківської області відбудеться практичний семінар «Аналіз середовища та факторів розвитку Чкаловської об’єднаної територіальної громади. Інструменти демократії участі». Захід організується ГО «НОВА Енергія» в рамках проекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні» .

Під час заходу планується обговорення ефективного використання рентної плати від видобутку вуглеводнів у Чкаловській ОТГ (згідно з Законом України № 1793-VIII починаючи з 2018 року 3% ренти зараховуватимуться до бюджетів ОТГ, на території яких ведеться видобуток). Експерти ГО «НОВА Енергія» допоможуть запровадити в об’єднаній територіальній громаді дієві демократичні механізми, за допомогою яких будь-який житель громади матиме змогу брати участь у визначенні пріоритетних напрямків розвитку та вносити власні пропозиції стосовно того, на які проекти й ініціативи краще витратити кошти в першу чергу.

Крім цього, під час семінару буде обговорено створення статуту громади та організовано проведення анкетування серед місцевих жителів для визначення стратегічних напрямків розвитку Чкаловської ОТГ.

До участі у заході запрошуються представники органів місцевого самоврядування, депутати селищної ради, громадськості та ЗМІ у Чкаловській ОТГ Харківської області.

Довідково.Метоюпроекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні» є запровадження дієвих демократичних практик публічного й ефективного управляння фінансовими потоками на місцях шляхом реалізації пілотних проектів з розробки стратегічних планів розвитку видобувних регіонів, враховуючи перспективні фінансові надходження до місцевих бюджетів у вигляді рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату.

Проект запроваджено на підтримку Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні, основним завданням якої є забезпечення прозорості в управлінні природними ресурсами країни і розкриття державних доходів від видобувного сектора.

Місце проведення: смт. Чкаловське, Харківська обл., вул. Свободи, 1

Початок заходу: 14:00.

Сайт ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org

Сторінка ГО «НОВА Енергія» у Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA/

Контактна особа: Віталій Филенко

тел.: +38 095 00 84 991

e-mail: [email protected]

Контакти

  • Віталій Филенко
  • +38 095 00 84 991

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.