bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як розвиватися самим і будувати мир навколо себе
25.09.2017

22 вересня 2017 р. з нагоди відзначення Міжнародного дня миру до Полтави завітав відомий івано-франківський правозахисник Ярослав Мінкін. Громадський активіст зустрівся з учнями/ученицями та студентами/студентками полтавських навчальних закладів та провів дві інтерактивні лекції на тему «Культура миру як наріжний камінь розвитку суспільства» у Полтавському національному педагогічному університеті та в Обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді.

­– Працюючи по всій Україні протягом багатьох років, бачу в Полтаві особливий соціальний капітал. Для виходу з економічної й політичної кризи одному з відомих культурних центрів країни вкрай необхідно розвивати саме креативні навички молоді, –  вважає Ярослав Мінкін. – Новий відкритий світ вже багато років потребує особистостей, які б використовували власні таланти задля розбудови миру й розвитку громадянського суспільства.

– Головним завданням цих двох лекцій було долучити полтавську молодь до дискусії про мир, становлення миру, побудову громадянського суспільства, - говорить співорганізаторка заходів Ксенія Янко. – на лекцію у Педагогічному університеті ми також запросили учнів та учениць Полтавського багатопрофільного ліцею. Особисто я була здивована цікавому збігу: більшість із них навчаються у правознавчій групі. Приблизно за годину у Центрі естетичного виховання на нас чекала зустріч із майбутніми журналістами і журналістками.

Залежно від віку та потреб аудиторії, характер лекцій дещо змінювався. У розрізі становлення миру з учнями/ученицями та студентами/студентками обговорювали питання ідентичності, можливості для особистісного й професійного зростання, розглядали теорії розвитку суспільства, зокрема, теорію креативного класу, а також з’ясовували загальну причину конфліктів у світі.

– Із лекції я запам’ятав, що кожна людина – це особистість. Мені сподобалось як проводили її (усі ці міні-ігри на розпізнавання ідентичностей), і що нам розповідали про мир та життя людей із погляду сучасності, – ділиться враженнями восьмикласник Андрій Афанасьєв.

Вихованка зразкового художнього колективу «Юний журналіст» при Центрі естетичного виховання Вікторія Шульга розповідає, що зі своєю школою також долучилася до відзначення Міжнародного дня миру, який святкували напередодні 21 вересня.

– Тема миру дуже актуальна зараз. Бо у світі, мабуть, не лишилось жодної насправді мирної країни. За таких умов людям важливо розуміти, що кожен із них може власними діями примножити мир, якого сьогодні так не вистачає, ­– вважає одинадцятикласниця Вікторія.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.