bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Івана Купала водиця чистою стала
26.07.2017

6-7 липня для Судилківської ОТГ стали особливими. Разом із святкуваннями Івана Купала громада відкривала облаштовані громадські криниці в трьох населених пунктах – Красносілці, Климентовичах та Полянах. Очистити воду та попіклуватись про облагородження джерел вдалось за допомогою Благодійного фонду «Зміцнення громад», Інституту лідерства та управління Українського Католицького Університету, а також Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Подія супроводжувалась виступами народних аматорських колективів, дитячих ансамблів та хорів. У повітрі витала атмосфера справжнього свята. Адже для кожного місцевого жителя відкриття громадської криниці – це, насамперед, доступ до чистої питної води 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

– Це дуже хороша та благородна справа – відновлення водних ресурсів на селі. Особливо радісною звісткою це стало для селян поважного віку. Для них громадська криниця – це забезпечення першочергових потреб. Люди щасливі, і це головне. Побільше б таких проектів, – ділиться Тетяна Котик, голова Судилківської ОТГ.

Про проблеми з водними артеріями у населених пунктах не із чуток відомо головним ініціаторам проекту – Благодійному фонду «Зміцнення громад». «Джерело єдності громади» – не перша соціальна ініціатива благодійників. Загалом, відновленням криниць тут займаються 3 роки поспіль. Підключать до доброї справи як громади, так і фінансових донорів.

– Реалізовуючи такі проекти розумієш, що твоя робота приносить користь суспільству й сприяє розвитку територіальних громад. Адже вони не тільки гуртують членів ОТГ у справі облаштування громадських криниць задля покращення доступу до якісної питної води, а й дають поштовх спільними зусиллями вирішувати важливі питання тутешнього населення. Сьогодні це відновлена криничка, а завтра – ще більш нагальна потреба, – коментує Тетяна Василик, директор Благодійного фонду «Зміцнення громад».

Нагадаємо, проект «Джерело єдності громади» реалізовується БФ «Зміцнення громад» за фінансової підтримки Українського Католицького Університету та Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Населені пункти Судилківської ОТГ, котрі ввійшли до числа переможців, обирались на конкурсній основі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.