bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Волині відбулися навчальні тренінги з енергоефективності
21.07.2017

В рамках реалізації проекту «У пошуках енергоефективності: Шацьк та Велицьк разом», що фінансується за підтримки Програми CLEEN, 16-19 липня 2017 року  відбулися навчальні тренінги для активних мешканців Шацької та Велицької громад.

Під час тренінгів мешканців навчали економити ресурси та навчали практичних підходам до енергозбереження, використання альтернативних джерел енергії, доступу до різних джерел фінансування проектів з енергозбереження.

Тренінг проводили фахівці з енергетичних технологій Олександр Дей (м. Луцьк) та Олександр Козакевич (м. Дніпро).

Також в рамках тренінгів  для депутатів, представників місцевих органів влади з енергоменеджменту і енергоаудиту Шацької та Велицької ОТГ розповідали про Розробку Плану дій зі сталого енергетичного розвитку і клімату ( ПДСЕРК в рамках “Угоди мерів”. Говорили про енергетичний моніторинг в громадах та підвищення енергоефективності в житлових будівлях. Енергоаудити та інші технічні складові енергоефективних проектів.

Координатор проекту Людмила Самчук підсумувала: “Метою проведення тренінгів було проінформувати населення про енергоефективні рішення та економію енергоресурсів та заохочувати громади до проведення енергетичних заходів і демонстрацій дій. А також створити в кожній партнерській громаді після навчань спеціалізовані команди, які будуть здійснювати енергоменеджмент в своїх громадах. Мешканці активні, ведуть діалог, і висновок - наші люди свідомі, бо є розуміння, що це економія особистих ресурсів і життя майбутніх поколінь”.

Довідка: Проект  «У пошуках енергоефективності Шацьк та Велицьк разом» реалізовується за підтримки мережі CLEEN ( Мережа місцевих організацій громадянського суспільства з питань енергоефективності).

Контакти

  • ЛЮдмила Самчук
  • 0501512776

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.