bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Завершено Школу молодого лідера
14.07.2017

У Старобільську завершено «Школа молодого лідера: вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста».

11.07.2017 року у Старобільську відбулася прес-конференція про хід реалізації та завершення проекту «Школа молодого лідера: вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста».

Під час прес-конференції організатори розповіли про хід реалізації проекту. А саме: про те, що протягом лютого-липня 2017 року у Старобільську проходила «Школа молодого лідера: вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста», в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», за фінансової підтримки Європейського Союзу та за сприянням ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». Метою проекту є формування активної громадянської позиції для самореалізації в умовах змін серед молоді м. Старобільська Луганської області та молоді з числа ВПО. Під час проекту учасники пройшли навчання, яке складалось з чотирьох модулів, де дізнались про механізми роботи громадянського суспільства, засвоїли лідерські навички, навчились спілкуватись на засадах безконфліктного спілкування та діалогу, навчились розробляти проекти для своїх ідей. Наприкінці проекту молодь брала участь у конкурсі міні-проектів. Комісією проекту було вибрано 5 проектних пропозицій, які й стали переможцями конкурсу. З 22.06 по 23.06 5 переможці конкурсу міні-проектів в межах проекту «Школа молодого лідера: вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста», в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», за фінансової підтримки Європейського Союзу та за сприянням ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відвідали Київ. Луганська обласна громадська організація «Громадська ініціатива Луганщини» та Ініціативна група «Громадська просвіта» розробили програму заходу, яка передбачала зустріч з громадськими організаціями та владою.

В перший день молодь та організатори заходу відвідали Верховну Раду України, де отримала інформацію про історію формування української державності, про історію будування та реставрації будівлі Верховної Ради України; відвідали зал засідань та прогулялись її коридорами. В стінах Ради мали зустріч з народним депутатом України Віталієм Семеновичем Курило, який заслухавши ідеї та ініціативні проекти молоді, надав рекомендації щодо реалізації цих проектів, а також запропонував деякі ініціативи модернізувати, щоб прийняти участь у запланованих депутатом заходах. Таким чином, політик залучив молодь до реалізації інфраструктурних проектів міста та завірив, що має змогу співпрацювати з ініціативною молоддю. Увечері відбулася зустріч з київськими студентами (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана), які підготували історичний екскурс про столицю нашої держави та показали деякі пам’ятки. Вечеря відбулася на березі Дніпра під студентські історії молоді Сходу та Центру України. У другий день учасники «Школа молодого лідера: вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста» мали зустріч з представником МГО «Луганське Земляцтво», який провів екскурсію центром Києва. Студенти дізнались про цікаві кіївські події та легенди. Молодь та організатори на чолі з Тетяною Кіріловою, керіввником ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» зустрілась з Іваном Омеляном, який є регіональним координатором коаліції провідних громадських організацій та експертів України «Ренімаційний пакет реформ». Зустріч мала дружній характер, Іван поділився своїм громадським досвідом, розповів про цілі та завдання коаліції, запросив молодь до співпраці. Протягом двох днів поспілкувались з експертом відділу бюджетної політики Центру «Ейдос» Сергіїм Кареліним, який розповів про свій шлях до громадського сектору, запрошував молодь до Економічної школи та Політичної школи, яку традиційно проводить їх центр. Студенти ставили питання, на які отримали грунтовні відповіді та поради. Загалом, як зазначили студенти: «Було весело та цікаво!». Закінченням проекту є реалізація одного з проектів учасників школи. 28.06.2017 року об 11:00 біля входу до Парку культури та відпочинку Старобільська пройшло відкриття благодійного проекту «БЛАГОДІЙНА ЩАФА». Ідея відкриття належить ініціативній групі «INVENTORS», яка організувалась під час «Школи молодого лідера: вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста».

Під час презентації, учасники згадали найяскравіші моменти навчання, разом визначили головні досягнення роботи та проблеми, які виникали. Підсумовуючи діяльність молодих лідерів, молодь дійшли висновку, що розвиток суспільства можливий завдяки єдності та ініціативності кожного з нас.

«Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу, представництво в Україні. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ЛОГО «Громадська ініціативна Луганщина» і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу».

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.