bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Кризовий медіа-центр» домоглася прийняття положення про громадський бюджет
22.05.2017

Громадська організація «Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець», яка є учасником партнерства «За прозорі місцеві бюджети!», домоглася успіхів в реалізації прав громадян на участь в бюджетному процесі. Вчора, 18 травня, на сесії Сєвєродонецької міської ради депутати прийняли Положення про громадський бюджет, а також Програму реалізації громадського бюджету на 2017-2019 роки.

«Програма передбачає виділення 2 млн грн вже у 2017 році на реалізацію проектів, які будуть ініційовані громадянами міста і підтримані шляхом відкритого голосування на сайті міської ради. Ми як члени Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» одним із стратегічних завдань бачимо посилення громадської участі в бюджетній політиці, і ця програма і положення розроблялися із залученням наших експертів. Були враховані практично всі наші побажання, і особливо приємно те, що реалізація передбачена вже з цього року», - розповіла голова організації Олена Ніжельська.

Крім того, на вчорашній сесії депутати врахували пропозиції учасників Партнерства і встановили закупівельні пороги для торгів в системі «Прозорро». Якщо раніше в місті закупівлі товарів і послуг на конкурентній основі здійснювалися при порозі в 250 тис. грн, а замовлення робіт - при порозі в 1,5 млн грн, то тепер поріг на придбання товарів і послуг складе 10 тис. грн, а поріг при замовленні робіт - 100 тис. грн. Нові пороги вводяться з 1 червня.

«Вітаю наших сєвєродонецьких колег з цим успіхом! Громадський бюджет - сучасний і ефективний механізм залучення громадян до участі в бюджетному процесі, і я радий, що членам нашого Партнерства вдалося впровадити його в Сєвєродонецьку. Однак ми не плануємо зупинятися на досягнутому. Стратегічний план розвитку Партнерства на 2017-2019 роки передбачає впровадження громадських бюджетів у всіх містах, де є представники Партнерства. Також чудово, що вдалося знизити пороги для закупівель для торгів в системі «Прозорро» і, відповідно, ще більше мінімізувати можливість корупції при подібних закупівлях», - підкреслив Анатолій Бойко, координатор Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.