bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Ківерцях обговорили можливості створення органів самоорганізації населення
17.05.2017

15 травня 2017 року у м. Ківерці для жителів міста відбувся майстер-клас щодо створення та організації діяльності органів самоорганізації населення, як одного із інструментів місцевої демократії. 

Ківерцівці зрозуміли, що будь-яку проблему, самоорганізувавшись, можна вирішити у багато раз швидше та ефективніше. Крім того, існує можливість втілення спільних із органами влади проектів, в тому числі на умовах співфінансування.

Про цьому важливо розуміти, що ОСН - представницький орган, який створюється для участі мешканців у покращенні благоустрою будинку, вулиці, кварталу та цілого міста.

В Україні є успішні практики діяльності комітетів. Одна із таких практик у
м. Вінниці. Учасники заходу цікавились історіями успіху та зазначили, що вся інформація, яку вони отримали – була дуже корисною для них. Ківерцівці запалилися ідеєю створення ОСН, причому міський голова – Володимир Жгутов зазначив: «Завдяки таким ініціативам, ми зможемо втілювати набагато більше успішних проектів та спільно працювати над покращенням нашого міста».

ОСН – це важливий інструмент, завдяки якому можна ефективно розвивати територію, активізовувати депутатів, підвищувати відповідальність людей та робити їх учасниками покращення середовища свого проживання, що виходить за межі квартири.

До слова, нещодавно такий же майстер-клас відбувся у м. Рожище. Після заходу були виявлені ініціативи і наразі проводиться консультування по створенню квартального комітету, що дозволить мешканцям співпрацювати із владою у напрямі вирішення найнагальніших проблем відповідної території.

Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Волинь – територія розвитку місцевої демократії», що реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.