bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Княгининку говорили про можливості створення вуличних, квартальних та сільських комітетів
12.05.2017

10 травня 2017 року у Княгининівській об’єднаній територіальній громаді відбувся семінар на тему «Органи самоорганізації населення. Чому без них не обійтись в об’єднаних громадах?».

Для участі у навчальному семінарі зібрались мешканці територіальних громад, котрі увійшли у склад Княгининівської об’єднаної територіальної громади. Про проблеми та перспективи розвитку цих громад за допомогою участі самоорганізованої громадськості говорили спільно із експертами Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії.

«Перед кожною із об’єднаних територіальних громад стоїть важливе завдання – в максимально короткі терміни забезпечити поступовий та послідовний економічний та соціальний розвиток громади. Проте, без активної участі громади це зробити буде практично нереально. Княгининівська громада, не дивлячись на свою близькість до обласного центру, має не менше проблем, ніж інші ОТГ Волині. Проте вирішення цих проблем залежить від включеності членів територіальної громади в діяльність місцевого самоврядування. На нашу думку, інструментом співпраці влади та громади мають стати органи самоорганізації населення. Саме цей інструмент дає повноваження та можливості, яких не може отримати звичайний мешканець громади», зазначила голова Ресурсного центру, Ірина Гайдучик. 

Впродовж заходу говорили про вигоди для влади та громади від діяльності ОСН; про повноваження ОСНів та можливості їх використання для розвитку території та про можливості залучення додаткових фінансових ресурсів через діяльність комітетів та ін.

Відтепер сподіваємось на подальшу активність мешканців та підтримку місцевої влади у створенні та подальшому розвитку діяльності комітетів.

Нагадаємо, що при Волинському ресурсному центрі розвитку місцевої демократії працюють експерти, котрі консультаціями та практично можуть супроводжувати та допомагати у створенні та розвитку діяльності ОСНів. За додатковою інформацію звертайтесь за телефонами 095-64-54-655 або 78-59-65.

Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Волинь – територія розвитку місцевої демократії», що реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН .

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.