bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зміни-2017 в програмі житлових субсидій: кому треба переоформити документи?
11.05.2017

З інформації, яка отримана з Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, усім, хто орендує житло, або тим, у кого відбулися зміни у складі сім’ї треба в травні подати документи на переоформлення субсидії.

Звертаємо вашу увагу, що з 1 травня 2017 року в Україні змінилася програма житлових субсидій. Це відбулося на підставі внесених у квітні 2017 року Урядом змін у ПКМУ № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних  послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

У ТРАВНІ органи соціального захисту населення повинні провести перепризначення субсидій на наступний рік, також будуть розраховуватися її розміри на літо, а з жовтня – на новий опалювальний сезон. З інформації, яка отримана з Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, усім, хто орендує житло, або тим, у кого відбулися зміни у складі сім’ї треба ТЕРМІНОВО В ТРАВНІ встигнути подати документи на переоформлення допомоги, якщо цього не зробити, то субсидія на травень не буде врахована в наступних квитанціях за житлово-комунальні послуги. Для решти субсидіантів запланований перерахунок буде проведено автоматично. 

Які ще зміни внесені в ПКМУ №848?

Соціальні норми для непрацездатних збільшені до 75 кв.м. (раніше було 49 кв.м).

Оформити субсидію мають змогу не зареєстровані люди, які проживають у дачних кооперативах та садових будинках. Призначення субсидії для них можливо за рішенням Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при управліннях соцзахисту. Такі сім’ї зможуть оформлювати субсидію, фінансування якої проводиться за рахунок місцевих бюджетів.

У 2017-2018 р.р. для користувачів централізованого опалення залишається прив’язка для відповідних рішень про закінчення-початок опалювального сезону, які приймають місцеві органи влади (а не з 1 жовтня по 30 квітня, як було раніше). Ті, хто має індивідуальне опалення, розраховувати можуть на субсидію на опалювальний сезон з 15 жовтня по 15 квітня.

Заяву та декларацію про доходи подати треба тим родинам, які:

- орендують помешкання (особлива увага внутрішньо переміщеним особам, які скористалися можливістю та оформили субсидії за договорами оренди!);

- мають зміни у складі сім’ї: хтось народився/помер, прописався/виписався;

- запланували отримати субсидію на тверде паливо.

Нагадаємо, що внутрішньо переміщені особи теж можуть оформити субсидію на підставі договору оренди житла. Коректний договір оренди ви можете отримати в громадській приймальні УГСПЛ у Сумах за адресою: вул. Бєлінського, б. 2, оф.4 або електронною поштою: [email protected]. Наш телефон: 095 354 98 88.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.