bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Велицьку обговорили розвиток громади
08.05.2017

5 травня 2017 року у селі Велицьк відбувся черговий тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об'єднаних громадах Волині». 

Це вже заключний п’ятий тренінг для села Велицьк в рамках даного проекту. Раніше представники громадськості та місцевого самоврядування вже мали змогу дізнатися більше про громадські організації, проектний менеджмент, органи самоорганізації населення та фандрейзинг.

Варто зазначити, що в тому числі за допомогою експертих порад та супроводу спеціалістів Центру підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, у с. Кашівка ведеться робота зі створення першого органу самоорганізації населення – сільського комітету. Крім того, ще однією історією успіху саме у Велицькій ОТГ можна вважати затвердження Програми підтримки місцевих ініціатив.

Прийшла черга подискутувати з мешканцями громади про адвокаційні технології та їх необхідність для розвитку громади. Так, на початку заходу тренер з’ясував розуміння поняття адвокасі учасниками та зупинився на визначенні самого терміну та його синонимів. І хоча спочатку ніби здавалось, що термін абсолютно новий і невідомий, вже всередині тренінгу стало зрозуміло, що поодинокі адвокаційні компанії та технології мешканцями громади використовувались і не раз. Однак, однією з найбільших проблем як раз і є ця поодинокість та несистемність, а подекуди хаотичність цих спроб.

Для Велицької громади, як і для будь-якої іншої громади, що розвивається характерним є наявність низки проблем: неякісні дороги, сміття та екологічна ситуація, транспортне сполучення тощо. Щоправда, саме для Велицька актуальною також є досить специфічна проблема – нищення врожаю селян дикими тваринами, і люди вже неодноразово звертались в різні інстанції з проханням вирішення даної проблеми. Саме цій ситуації тренер та учасники приділили певну кількість часу: пробували напрацювати подальший план дій та обговорювали можливі дії саме у юридичній площині з використанням адвокаційних технологій.

Тренінг  з адвокасі у селі Велицьк носив більше практичне спрямування, оскільки тренер зусереджував більшу частину уваги саме на практичних аспектах, прикладах адвокаційних кампаній, коментарях та пропозицях щодо дій мешканців громади. Сподіваємось, що саме такий підхід стане більш корисним, і, саме головне – сприятиме майбутнім конкретним діям та крокам по відстоюванню своїх прав мешканцями громади.

Для тих, хто з різних причин не зумів долучитися до навчання, нагадуємо що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, у якому на постійній основі надаються консультації зацікавленим особам та супровід у різних питаннях розвитку об’єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах – Волинь».

Тренінг проведено в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних територальних громадах Волині», що реалізується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу та співадмініструється РОГО КВУ. “Зміст цієї публікації є одноособовою відповідальністю ОМГО “Волинський Інститут Права” і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу”.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.