bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школу молодого лідера у Старобільську відкрито
18.04.2017

Двадцять студентів та молодих активістів пройдуть навчання в Школі молодого лідера та отримають вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста. 

29.03.2017 у Старобільську відбувся перший тренінг. Протягом дня учасники вивчали громадянське суспільство як показник розвинутої демократії. Говорили про громадські об’єднання: форми, переваги, недоліки; про механізми дії демократії тощо. Молодь формулювала, малювала та обговорювала проблеми громадянського суспільства в реаліях малого міста. Активно обговорювались форми локальної демократії місцевого рівня, за допомогою яких можно вирішувати місцеви проблеми та впливати на прийняття рішень органів влади. 

Дискусію визвала вправа «Якщо громадянське суспільство…то…», в якій кожен з молодих людей описували свої асоціації громадянського суспільства з «будівлею», «коліром», «музикою», «геометричною фігурою», «назвою фільму», «відчуттям», «натсроєм». І хоча думки молоді розділились учасникам вдалося дійти загального висновку щодо характерних рис громадянського суспільства. Цікавою виявилась вправа «Загального малюнку», де учасники доповнювали малюнок один одного. Картина вийшла патріотичною та виражала амбіціозні перспективи нашої країни на майбутнє. Вцілому захід був наповнений позитивом та активнісю молоді. 
Другий тренінг «Я – лідер: питання чи твердження?», якій відбувся 30.03.2017, мав на меті формування у молоді якостей особистого лідерства; навичок роботи у команді та специфічним вмінням для формування команди. Тренінг складався з чотирьох частин: першої арт-мотиваційної, другої про теорію та практику особистого лідерства, третьої про створення команди та четвертої – завершальної, яка була спрямована на формулювання індивітуальних бажань, що втілювались у малюнках за методикою фен-шуй. Саме в цей день учасники навчились не тільки бути лідерами, а й обговорили різницю між менеджером та лідером, навчились та наочно продемонстрували SWOT-аналіз малого міста на прикладі Старобільська, вивчили його потреби та досягнення. Наприкінці тренером було запропоновано зіграти у гру на виживання. Гра направлена на розвиток навичок консолідації групи та командного прийняття рішень. Вона викликала доволі жваву дискусію, проте обидві групи дійшли консенсусу за короткий термін. Вцілому день запамьятаєт’ся своєю яскравістю та неоднозначністю. 

Цей захід здійсненюється ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Школа молодого лідера: вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста» в межах фінансування малого гранту проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється в регіоні ДОО ВГО КВУ та фінансується Європейським Союзом, представництво в Україні. «Цей документ здійснений за кошти Європейського Союзу, представництво в Україні. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ЛОГО «Громадська ініціативна Луганщина» і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу».

Контакти

  • ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини»
  • 8 (0642) 49-86-94

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.