bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як створити громадську організацію і в чому її переваги - навчали активістів Голобської ОТГ
28.02.2017

22 лютого 2017 року відбувся перший тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних громадах Волині». Тренінг відбувся у ООЗ «НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» смт. Голоби. Висловлюємо вдячність в організації тренінгу проектному менеджеру Голобської об’єднаної теориторіальної громади – Франчук Юлії Володимирівні та директору школи Хом’як Наталії Вікторівні.

Даний тренінг - перший у циклі заходів в рамках вищевказаного проекту, яких усього заплановано у смт. Голоби шість. Наступні тематики тренінгів: проектний  менеджмент, фандрейзинг, створення та діяльність органів самоорганізації населення, створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та навчання з адвокасі. Варто зауважити, що крім Голобської ОТГ в проекті також беруть участь ще 4 громади, а саме: Велицька, Зимнівська, Устилузька та Княгининівська об’єднані громади.

Програма тренінгу, який відбувся 22 лютого, включала ряд блоків з питань створення та діяльності громадських організацій, як інститутів громадянського суспільства за допомогою яких можна вирішувати ряд важливих проблем громади. Так, більшість учасників у своїх анкетах вказали, що найбільше у контексті створення та діяльності громадських організацій, їх цікавить освітній та культурний напрямок. Більшість з учасників прагнуть розвитку та впровадження інновацій у сфері неформальної освіти та організації культурного дозвілля для дітей та молоді. Як мінімум три особи вже сьогодні реально замислюються над створенням громадських організацій у смт. Голоби. Тренери та експерти проекту надаватимуть усіляку допомогу у створенні та функціонуванні таких організацій.

Так, варто нагадати, що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, у якому на постійній основі надаватимуться консультації зацікавленим особам та постійний супровід у створенні та розвитку як інституцій громадянського суспільства, так і у інших питаннях розвитку об’єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах – Волинь».

Надзвичайно вдячні також отцю Ніфонту за його активну позицію в межах тренінгу та у житті об’єднаної громади. Отець Ніфонт - один з реальних лідерів громади, який завжди має масу цікавих та соціально корисних ідей та ініціатив, прагне допомагати дітям, молоді, сім’ям, які опиняються у складних обставинах.

 Наступні тренінги у смт. Голоби попередньо заплановані на першу частину березня, про що додатково будуть поінформовані мешканці громади, у тому числі через офіційний сайт Голобської ОТГ. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.