bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Подільська міськрада змінила регламент з ініціативи Одеського КВУ
27.02.2017

З ініціативи КВУ депутати Подільської міськради внесли зміни до регламенту, додавши статтю «Про порядок попередження корупції та врегулювання конфлікту інтересів».

Депутати Подільської міськради внесли зміни до регламенту. З ініціативи КВУ депутати Подільської міськради внесли зміни до регламенту, додавши статтю «Про порядок попередження корупції та врегулювання конфлікту інтересів».

Як передає кореспондент ІзбірКому, таке рішення рада прийняла сьогодні, 22 лютого, під час сесії після доповіді секретаря міськради Галини Волошиної.

Це питання також попередньо розглядалося на спільному засіданні депутатських комісій і було одноголосно підтримане. Згідно з внесеними змінами депутат, який має особисту зацікавленість в прийнятті певного рішення, повинен заявити про це публічно або попередньо письмово повідомити головуючого на зборах.
Цьому депутату рекомендується утриматися при голосуванні.

Також голосування зацікавленого депутата обов’язково враховується в протоколі сесії. Необхідно відзначити, що проект рішення про внесення змін до регламенту Подільської міськради не обговорювався на комісії з питань законності та правопорядку. Хоча в прийнятому рішенні написано, що комісія з питань законності і правопорядку повинна контролювати виконання регламенту Подільської міськради.

Комітет виборців України надіслав офіційного листа, в якому повідомив, що аналітики організації провели моніторинг регламентів міських рад Одеської області.

За результатами моніторингу регламенту Подільської міськради аналітики КВУ відзначили, що в ньому немає розділу про подолання корупції і правил щодо голосування про конфлікт інтересів.

Комітет виборців надав приклади тих міських рад, де в регламенті є вищевказані позиції. В результаті виконавчий комітет погодився з зауваженнями, які засновані на статтях закону, і вирішив підготувати проект рішення про внесення змін до регламенту Подільської міськради.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.