bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтери у рекордні строки зібрали необхідну суму на КРОВОМОБІЛЬ
30.01.2017

Збір коштів на перший етап проекту «Кровомобіль» Благодійного фонду «Клуб Дивосвіт» та ВМГО «Асоціація молодих донорів України» завершено вдвічі раніше від плану.

26 січня 2017 року о 16:29 на рахунок Всеукраїнського центру волонтерів People’s Project, що є співорганізатором проекту, надійшов останній внесок, який дозволив повністю достроково закрити кошторис проекту. Сума останнього внеску склала 271 592 гривню, її переказав благодійник з Мальти, що побажав залишитись анонімним. Таким чином, збір коштів на перший етап проекту «Кровомобіль» Благодійного фонду «Клуб Дивосвіт» та ВМГО «Асоціація молодих донорів України» що реалізується завершено вдвічі раніше від плану.

«Я вкотре переконався, що наш народ незламний, і у вирішальний момент ми чудово об’єднуємося для вирішення будь-яких проблем. Для мене це стало цілковитою несподіванкою: лише вчора було зібрано 48%, а сьогодні вже 107 %. Отже купуємо, обладнуємо та якнайшвидше їдемо рятувати наших захисників в АТО!» заявляє ініціатор та головний практик проекту, лікар-трансфузіолог Ростислав Зауральський.

Ще в грудні минулого року, у День збройних сил України, активісти презентували проект та розпочали збір коштів на новий спеціально оснащений автомобіль. Попередній, поки єдиний в Україні «Кровомобіль», за два роки успішної роботи у зоні бойових дій істотно зносився, тож потребує якнайшвидшого масштабного ремонту й оновлення. Та головне — він врятував кількадесят людських життів і наочно довів свою практичну необхідність. Згідно плану, реалізація проекту «Кровомобіль» відбувається наступним чином: за період у три місяці на платформі People’s Project мали зібрати близько півмільйона гривень, що вдалося удвічі швидше. Крім того, на зібрані кошти волонтери People’s Project вже закупили значну частину обладнання, тепер Ростислав Зауральський має закупити сам новий автомобіль та решту обладнання. Щойно Кровомобіль буде відповідно обладнано, він якнайшвидше відправиться на виконання своїх задач у зоні проведення АТО.

«Кровомобіль» - не перший і не єдиний проект, який успішно реалізували волонтери People’s Project. Із перших днів ми мусили побудувати вірну комунікацію та донести людям основні ідеї: чому сам Кровомобіль вкрай необхідний на фронті, чому кошти необхідно зібрати у такий стислий термін, чому реалізувати цю ініціативу ми можемо коштом народних пожертв, чому гроші збирають на прозорій платформі збору People’s Project. Я вважаю, що ми із цією задачею впорались на відмінно, тож невдовзі сучасний Кровомобіль буде рятувати життя наших бійців» - наголосив координатор Всеукраїнського центру волонтерів People’s Project Максим Рябоконь.

Кровомобіль — інструмент, який має замінити існуючу систему екстреного порятунку на фронті і забезпечить оперативну доставку крові та її компонентів за першої ж потреби. Це дозволить максимально ефективно використати «Золоту годину» для порятунку поранених бійців і докорінно змінити статистику смертності від гострих крововтрат на фронті. Актуальність Кровомобілю не зменшиться і по завершенню війни: адже відлагоджена система доставки крові та екстрених оперативних інфузій — постійна нагальна потреба парамедиків та медицини катастроф і у повсякденному мирному житті.

«Для нас стало приємною новиною те, що волонтери People’s Project змогли так швидко виконати свою частину роботи і завершити перший етап проекту. Це повністю доводить, що ми рухаємось у правильному напрямку і маємо значну підтримку суспільства. Дякуємо всім, хто приєднався до ініціативи», - зазначає громадська діячка та голова правління Благодійного фонду «Клуб Дивосвіт» Оксана Тюпа.

«Робота над проектом не завершується. Свідомість українських громадян надихає на більші масштаби. Зараз ми робимо все можливе для того, щоб долучити міжнародну спільноту до нашої ініціативи. Роботи вистачить на всіх!» - розповідає президент ВМГО «Асоціація молодих донорів України Ірина Славінська.

Наразі збір коштів та роботу над проектом на платформі People’s Project успішно завершено. Активісти проводять пошук відповідної моделі автомобіля та закупівлю решти необхідного обладнання. Рятуємо більше життів разом!

Контакти

  • ВМГО «Асоціація молодих донорів України»
  • http://krov.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.