bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські організації та журналісти підписали в Одесі антикорупційний меморандум
27.12.2016

Громадські організації, активісти та журналісти, що працюють в сфері протидії корупції в Одеській області, підписали в Одесі меморандум про співпрацю.

Підписання меморандуму відбулося 26 грудня в результаті круглого столу «Громадськість Одеської області проти корупції» (http://bit.ly/2ib3VZA).

Під меморандумом підписалися Одеська обласна організація «Комітету виборців України», газета ІзбірКом, Інститут політичної інформації.

«В умовах, коли подальший розвиток держави безпосередньо залежить від успіхів у зменшенні проявів корупції, синергія всіх учасників антикорупційних процесів має визначальну роль», - вважають підписанти.

«Керуючись розумінням значущості результатів спільних дій, громадські організації, громадські активісти та журналісти, які проводять свою діяльність в сфері протидії корупції в Одеській області (далі Учасники Меморандуму), укладають цей Меморандум про спільні дії з метою збільшення впливу і ефективності антикорупційного руху в Одеській області», - йдеться в документі..

Учасники меморандуму домовилися обмінюватися досвідом викриття корупційних схем, порушень, які мають ознаки корупції, корупційних правопорушень та корупційних злочинів, надавати один одному інформаційну підтримку в поширенні результатів своїх антикорупційних ініціатив, здійснювати спільну діяльність із взаємодії з правоохоронними органами щодо притягнення до відповідальності за порушення, виявлені в результаті впровадження антикорупційних ініціатив, планувати і реалізувати спільні антикорупційні заходи, здійснювати спільні заходи щодо просування змін до нормативно-правових актів органів влади і місцевого самоврядування, які забезпечують запобігання корупційним діям, а також надавати один одному інформаційну, методологічну та правову підтримку в захисті своїх прав і інтересів, пов’язаних з реалізацією антикорупційних ініціатив.

Меморандум набирає чинності з дня його підписання і діє до відмови всіх учасників Меморандуму від спільних дій в сфері протидії корупції в Одеській області.

Крім того приєднатися до меморандуму можуть і інші громадські організації, громадські активісти та журналісти, які проявляють зацікавленість в здійсненні спільної діяльності в сфері протидії корупції в Одеській області.

Контакти

  • Одеська обласна організація «Комітету виборців України»
  • [email protected]
  • (048) 716-40-18 (048) 716-46-83

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.