bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розвиваємо села: Центр активності громади у Давидові
23.12.2016

Село Давидів, що неподалік Львова, останнім часом у всіх на слуху: наймолодший сільський голова в країні, вибори до об’єднаної  територіальної громади… Втім, незважаючи на політичні перипетії, життя у селі вирує: громадські активісти проводять акції, просвітницькі кампанії, навчають  та консультують населення.

З серпня 2016 року у Давидові  функціонує Центр активності громади села. Діяльність такого Центру розпочата в рамках реалізації проекту «Створення інформаційно-ресурсного центру громади с. Давидів задля активізації громади та спільного вирішення місцевих проблем», що впроваджується ГО «Центр просвітництва та розвитку людини».

Основної метою Центру є активізація громади, залучення мешканців до вирішення питань на місцевому рівні, їхня участь у реалізації місцевої політики,  організація навчально – просвітницьких заходів та активного дозвілля населення.

І перші результати не забарилися: прийняті локальні нормативно – правові акти, які  закріплюють певні форми місцевої демократії (наприклад, детально прописана процедура проведення громадських слухань); прийняте положення про бюджет участі (партисипативний бюджет) та передбачені кошти для фінансування громадських ініціатив у бюджеті наступного року, що стало фактично прецедентом на рівні району; проводяться постійні інформаційні сесії для громади, безкоштовні заняття англійською мовою для діток, фінансові ігри «CashFlow» для молоді. І перелік можна продовжувати далі.

«Одним із пріоритетних завдань є робота із дітьми та молоддю. До прикладу, школярі пишуть листи та шукають друзів зі Сходу України задля налагодження діалогу та подальшого спілкування; волонтерські загони молоді допомагають прибирати і наводити лад по господарству одиноким людям поважного віку; під час акції «Янголи – помічники» діти з мамами пекли домашнє печиво і продавали його біля церков, а зібрані кошти витратили на закупівлю речей для потребуючих мешканців громади, - коментує Наталія Проць – керівник організації. – Окрім того, одним із важливих напрямків є робота із людьми поважного віку. Нам вдалося запровадити послуги денного догляду для одиноких стареньких людей. Окрім того, проводимо для них щотижневі заходи».  

Така повсякденна робота за доволі короткий термін таки «розворушила» громаду: люди із радістю волонтерять під час заходів, пропонують свою допомогу, намагаються долучитися та підтримати усі починання, щоб без сумніву надихає та дає поштовх до подальших активних дій. Чого тільки варті переповнені зали слухачів!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.