bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Лондоні відзначили 70-ліття відновлення СУМ в діаспорі
16.11.2016

Спілка Української Молоді, яка минулого року відсвяткувала 90-ліття з часу створення, відзначила 70-ту річницю відновлення своїх структурних клітин в діаспорі.

Урочистості з цієї нагоди відбулися в Лондоні. Їм передувало засідання Світової Управи СУМ, міжкрайова зустріч дружинників та відвідини лондонського музею визвольної боротьби імені Степана Бандери.

Численних гостей та учасників ювілейних святкувань, що прибули з різних куточків світу, організатори сердечно вітали в приміщенні Українського Клубу.

Дійство розпочали з відспівування Гімну Спілки Української Молоді та внесення прапорів 10 держав, на теренах яких діють осередки організації.

На добру справу присутніх поблагословив капелан СУМ у Великій Британії о.Богдан Матвійчук. Священик закликав молодь не тільки пам’ятати про минуле, але вже сьогодні творити майбутнє.

З вітальним словом до присутніх звернувся Голова Крайової Управи СУМ у Великій Британії др.Зенко Фінів, Голова Світової Управи СУМ др.Андрій Бігун.

Вони наголосили на важливості плекання та примноження добрих традицій, які започаткували попередні покоління СУМівців, а також – до єднання молоді навколо справи служіння Богові та Україні.

Організаційний референт СУ СУМ др.Святослав Липовецький виступив з доповіддю на тему «Відновлення СУМ в Діаспорі». Він наголосив, що за кілька років, які минули з часу відновлення у 1946 організаційних клітин СУМ на еміграції, Спілка охоплювала значну частину молоді в таборах DP (переміщених осіб), а вже в кінці 40-их поширила свою діяльність на дітей. Згодом кількість країн, де були засновані сумівські клітини, сягнула числа 18.

Голова Лондонського осередку СУБ др.Влодко Павлюк розповів про історію виникнення та діяльність СУМ у Великобританії.

Ювілейну програму продовжили виступи мистецьких колективів Молодшого Юнацтва осередку Волтгем-Кросс, Старшого Юнацтва Лондонського осередку, хору дружинниць «Світанок», родинного ансамблю Пасічників.

Також подяку сумівцям за багатолітню працю на громадській ниві висловила, під час зустрічі в українській амбасаді, й Надзвичайний і Повноважний Посол України у Великій Британії пані Наталія Галібаренко.

Ювілейні урочистості завершилися у неділю, 14 листопада, Архієрейською Святою Літургією в Лондонській греко-католицькій Катедрі.

Різні покоління СУМівців, з різних країн та континентів, разом молилися за мир, добро та злагоду в Україні, за добру долю її народу. А ще – за добре майбутнє для організації, яка, попри свій поважний вік, завжди залишатиметься молодою, адже об’єднує в своїх лавах людей, в серцях яких пломеніє правдива любов до Батьківщини. І це їхнє горіння, їхні помисли і їхні добрі справи є свідченням правильності обраного життєвого шляху, на якому дороговказом зоріють слова «Бог і Україна!».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.